"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Γεμάτοι ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΕΣ θα φύγουν οι εφοριακοί αν τολμήσουν να μπουν στις βίλες των βαρόνων !

Αγαπάμε αυτή την κυβέρνηση γιατί δεν σταματάει να μας διασκεδάζει ούτε τον Αύγουστο.

Έλεγχο, λέει,  χωρίς εισαγγελική εντολή στα σπίτια ελεύθερων επαγγελματιών θα μπορεί να κάνει στο εξής η εφορία και με τη “βούλα” του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το "Εθνος" μετά τη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ανάβει πλέον το “πράσινο φως” για διενέργεια ελέγχων και αναζήτηση χρημάτων για είσπραξη φόρων ή άλλων οφειλών προς το Δημόσιο από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, ακόμα και χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τα πρότυπα των υπηρεσιών των ΗΠΑ (IRS). 

Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" καλεί την κυβέρνηση της Κολομβίας των Βαλκανίων να μας πει πως θα μπουκάρει στα σπίτια των βαρόνων και των μεγαλοφοροφυγάδων που είναι τίγκα στους φουσκωτούς;

Αν συνοδεύονται από ένοπλους αστυνομικούς το πιο πιθανό είναι να γίνει μακελειό και η φρουρά των μεγαλονταβατζήδων να γεμίσει κουμπότρυπες τους έντιμους εφοριακούς-δεν είναι δα και πλήθος οι συγκεκριμένοι-οι οποίοι θα τολμήσουν να μπουκάρουν στα σπίτια των εγχώριων βαρόνων.

Προφανώς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει στα υπόψη του τούς φτωχομπινέδες, την πλέμπα. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Εκτός κι αν η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να συμπληρώνουν τα μισθά τους οι εφοριακοί με τα γνωστά λαδώματα.

Γελάει ο κόσμος με το παπατζιλίκι, την στιγμή που η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει άκρη με το σαμποτάζ που κάνουν οι κολλητοί υπάλληλοι του Χάρη Θεοχάρη στο ΤΑΧΙS, στο χαζο ΕΝΦΙΑ.
 
Η κυβέρνηση είναι βαθιά νυχτωμένη εκτός κι αν συνεχίζει να μας λέει ανέκδοτα για να περνάει η ώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: