"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: ΠΑΣΟΚος βουλευτής Ροδόπης σε συγκέντρωση του Ερντογάν

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά πλέον ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν. Ο γνωστός για τις σχέσεις του τόσο με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής όσο και με τον ίδιο τον Τούρκο -πλέον- πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους... υπασπιστές του, βρέθηκε πολύ κοντά στον απερχόμενο πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας.
 
Πριν από λίγες ημέρες ο Ερντογάν, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του, έκανε μια προεκλογική συγκέντρωση στην περιοχή Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης. Εκεί λοιπόν βρέθηκε και το καμάρι του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο ψηφισμένος και από χιλιάδες χριστιανούς της Ροδόπης!

Εκεί ο κ. Χατζηοσμάν, νιώθοντας προφανώς πιο άνετα κοντά στα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος απ' ό,τι στο ελληνικό Κοινοβούλιο, είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους και, φυσικά, να φωτογραφηθεί πριν από την ομιλία Ερντογάν και όχι πριν από κάποια ομιλία του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο κ. Χατζηοσμάν είχε έτσι την ευκαιρία να συνομιλήσει και να φωτογραφηθεί με τους αντιπροέδρους της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς και Εμρουλάχ Ισλέρ, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο τελευταίος μάλιστα ακούγεται ως ένα από τα φαβορί για να διαδεχτεί τόσο στην πρωθυπουργία όσο και στην ηγεσία του κόμματος τον κ. Ερντογάν.

Ο 56χρονος ιμάμης και βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν αποτελεί σίγουρα μια ιδιαίτερη περίπτωση πολιτικού για τη Θράκη και έχει αφήσει έντονη τη σφραγίδα της παρουσίας του στη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής. Συνιδρυτής και στη συνέχεια πρόεδρος του Κόμματος Ειρήνης και Φιλίας μαζί με τον αποθανόντα Αχμέτ Σαδίκ, είναι εκφραστής της σκληρής εθνικιστικής γραμμής στη μουσουλμανική μειονότητα της Ροδόπης. Κάτι που δεν αντιλαμβάνονται στο ΠΑΣΟΚ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: