"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Αθώος ο εκδότης του Focus για το προκλητικό εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μήλου

Αθώο έκρινε το δικαστήριο τον εκδότη του περιοδικού Focus, που κατηγορήθηκε για προσβολή συμβόλου του ελληνικού κράτους όταν σε εξώφυλλο του περιοδικού το Φεβρουάριο του 2011 εμφανιζόταν η Αφροδίτη της Μύλου σε άσεμνη χειρονομία τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη σημαία.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν και πέντε ακόμη δημοσιογράφοι του περιοδικού οι οποίοι κατηγορούνταν για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.

Το δικαστήριο έπαψε την ποινική δίωξη σε βάρος τους, θεωρώντας ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα δεν αφορούσαν το σύνολο των Ελλήνων αλλά πράξεις πολιτικών.

Το δικαστήριο επίσης απέβαλε από πολιτική αγωγή έξι δικηγόρους που είχαν καταθέσει μήνυση σε βάρος του περιοδικού κρίνοντας ότι δεν είχαν έννομο συμφέρον.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: