"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: (Νέο) Ιπτάμενο αυτοκίνητο από Ολλανδούς εφευρέτες

Αυτοκίνητο από το μέλλον, το οποίο βγάζει φτερά και... απογειώνεται, κατάφεραν να κατασκευάσουν Ολλανδοί εφευρέτες!

Το αυτοκίνητο PAL-V μπορεί να πετάξει για παραπάνω από 507 χιλιόμετρα με ταχύτητες που φτάνουν τα 177 χιλιόμετρα την ώρα και αμέσως μετά να προσγειωθεί και να συνεχίσει κανονικά την πορεία του στον δρόμο.

Για να σηκωθεί στον αέρα χρειάζεται μόλις 165 μέτρα, είτε σε άσφαλτο είτε σε γρασίδι, και η μέγιστη ταχύτητά του (180 χιλιόμετρα την ώρα) είναι ίδια είτε βρίσκεται στο έδαφος είτε στον αέρα. Το PAL-V κατατάσσεται στην κατηγορία των γυροκοπτέρων, κάτι που σημαίνει ότι για την απογείωσή του χρησιμοποιεί ένα αυτοπεριστρεφόμενο στροφείο που βρίσκεται στη σκεπή του και για να κινηθεί ευθεία, μια προπέλα στο πίσω μέρος του. Οταν το όχημα δεν βρίσκεται στον αέρα, το στροφείο και η προπέλα μαζεύονται και έτσι δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στην κίνηση στο έδαφος του τρίτροχου αυτοκινήτου.

Οπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της PAL-V, Ρόμπερτ Ντινγκμάνσε: «Εάν θέλεις να περάσεις πάνω από ένα βουνό, μπορείς να το κάνεις και μετά να συνεχίσεις να οδηγείς στον δρόμο μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Επίσης μπορείς να περάσεις πάνω από μια έκταση με νερό ή να παρακάμψεις την κίνηση. Ολα αυτά είναι πλέον δυνατά». Φυσικά για να το οδηγήσει κάποιος χρειάζεται να έχει δίπλωμα πιλότου.

EΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: