"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: Εμφάνιση προστάτη των μεταναστών στην Γερμανία απ τον Αμπντουλαχ Γκιουλ !

Πριν ακόμη φτάσει στη Γερμανία, όπου πραγματοποιεί 4ήμερη επίσκεψη, ο Τούρκος Πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, έκανε σαφείς τις διαθέσεις του, δηλώνοντας στο ZDF ότι «η πολιτική της Γερμανίας στο ζήτημα της μετανάστευσης παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα». Αυτά, μετά και την παρότρυνση του πρωθυπουργού Ερντογάν προς τους Τούρκους μετανάστες «να διατηρούν την τουρκική τους ταυτότητα των παιδιών τους».

Στην ατζέντα του Τούρκου Προέδρου, κατά τις συνομιλίες που θα έχει στο Βερολίνο, ψηλά βρίσκονται το θέμα της ενσωμάτωσης των Τούρκων μεταναστών στη γερμανική κοινωνία, η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη βόρειο Αφρική. Ωστόσο, το «πατερναλιστικό» ύφος που συνηθίζει να υιοθετεί δεν ξέρουμε κατά πόσο θα προωθήσει τελικώς τα συμφέροντα της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκιουλ επέκρινε την τροποποίηση του 2007 στο γερμανικό νόμο για τη μετανάστευση, σύμφωνα με την οποία για να μεταναστεύσει κάποιος στη Γερμανία θα πρέπει να αποδείξει ότι γνωρίζει τη γερμανική γλώσσα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, η συγκεκριμένη διάταξη αντιτίθεται στα διεθνή πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ τη χαρακτήρισε «πολιτικά εσφαλμένη».
Ωστόσο, μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα ο κ. Γκιουλ είχε καλέσει του Τούρκους μετανάστες που ζουν στη Γερμανία να μάθουν τη γερμανική γλώσσα, ώστε να διευκολυνθεί έτσι η επιτυχής τους ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι λογικό οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις των λεγομένων των Τούρκων ηγετών να προκαλούν ψυχικό… θέμα στους κατά καιρούς συνομιλητές τους. Λεπτομέρειες, θα πείτε.

Στη Γερμανία, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ θα έχει συνομιλίες, μεταξύ άλλων, με τον Γερμανό ομόλογό του, Κρίστιαν Βουλφ, και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: