"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΑΔΑ: Άνευ όρων νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών!

Νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών, υπό την πίεση της Υπατίας, πέρασε με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή για το νέο σύστημα χορήγησης άδειας παραμονής στους αλλοδαπούς!  

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της υπουργικής απόφασης που είχε εκδώσει στις 22 Αυγούστου ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος και έθετε απαραίτητη προϋπόθεση παραμονής τα 12 χρόνια, η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, περιόρισε στα 10 χρόνια τον χρόνο παραμονής των αλλοδαπών για τη λήψη άδειας διαμονής, για εξαιρετικούς (ανθρωπιστικούς) λόγους!

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν του νομοθετήματος θύμισε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης, τονίζοντας ότι φάνηκαν πιο αξιόπιστοι οι λαθρομετανάστες της Υπατίας, που είχαν προαναγγείλει τις εξελίξεις, από τους υπουργούς της κυβέρνησης. «Ήταν εκείνο το βράδυ που έβγαιναν στις 9 Μαρτίου του 2011 οι λαθρομετανάστες και έλεγαν: “Κερδίσαμε τρία πράγματα από την κυβέρνηση: Μας βάζουν στο καθεστώς ανοχής, παίρνουμε εξάμηνη παραμονή, μας διασφαλίζουν ότι αυτή η εξάμηνη παραμονή θα μας επιτρέπει να φεύγουμε και να ερχόμαστε. Και το σημαντικότερο είναι –για να μπούμε στο άρθρο 42 του ν. 3907/2011– αυτό που αναφέρεται σε άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. Επειδή δεν μας κάλυπταν τα δώδεκα χρόνια, θα μειώσουν αυτά τα χρόνια”». 

Ήταν τότε που ο κ. Ραγκούσης έλεγε ότι η ελληνική πολιτεία δεν διαπραγματεύεται και δεν δέχεται κανέναν όρο παρά μόνο να διερευνηθεί η δυνατότητα μείωσης των ετών

Ο βουλευτής αναφέρθηκε σε υλοποίηση των δεσμεύσεων που υπήρξαν προς τους λαθρομετανάστες της Υπατίας και μάλιστα τώρα που τελειώνει το εξάμηνο.

Για υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους απεργούς-μετανάστες πείνας της Υπατίας υπό το βάρος των εκβιαστικών πιέσεων εκείνων των ημερών, μίλησε και ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νάκος: «Σήμερα που τα προβλήματα από τη διαβίωση των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα υπερβαίνουν κατά πολύ τις αντοχές της κοινωνίας μας, σήμερα που η χώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε έχει ανάγκη από μια ρεαλιστική και εφαρμόσιμη μεταναστευτική πολιτική, η κυβέρνηση νομοθετεί την ουσιαστικά άνευ όρων δυνατότητα νομιμοποίησης λαθρομεταναστών», είπε.

Τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ το βράδυ των διαπραγματεύσεων στην Υπατία ως προς το περιεχόμενο, αλλά και ως προς την ίδια την ύπαρξη αυτής της συμφωνίας, ανέσυρε ο Μάκης Βορίδης: «Εγώ ακόμα θυμάμαι βουλευτές της συμπολίτευσης να ζητούν επίμονα να έρθουν οι υπουργοί να εξηγήσουν τι ήταν αυτό το οποίο έγινε εκείνη τη στιγμή. Πράγματι, γι' αυτό ήρθε εσπευσμένως τότε ο κ. Ραγκούσης, εκτός κοινοβουλευτικής διαδικασίας, για να πει ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία, ότι προφανώς δεν ηττήθηκε το κράτος και ότι σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο νέων ρυθμίσεων ή παραχωρήσεων»…

ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: