"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ο νόμος είναι αυτός!!!

Του Μιχάλη Τσιντσίνη

Είναι αλήθεια. Οι ανήλιες χώρες των δανειστών δεν θα κατέφευγαν ποτέ στους λογαριασμούς του ρεύματος για να εισπράξουν φόρους. Αυτά είναι τρόποι ελληνικοί. 

Και είναι αλήθεια ότι μόνο στην ευήλια χώρα των δανειζομένων το πώς θα εισπράττονται οι φόροι δεν αποφασίζεται από την κυβέρνηση ή τη Βουλή. Πρέπει πρώτα να ερωτάται ο Συνδικαλιστής.

Εχει δίκιο ο Συνδικαλιστής που μιλά σαν να του ανήκει η ΔΕΗ. Στην πραγματικότητα του ανήκει. Νέμεται τα κέρδη της, πιάνει απ' τον γιακά τον διοικητή της, κατεβάζει - άμα λάχει - τους διακόπτες της.

Χρόνια και χρόνια δούλευε για 'κείνον η ΔΕΗ. Χρόνια και χρόνια, ανίκητος, δεν υπέμεινε τον ζυγό κανενός εργοδότη, κανενός δανειστή, κανενός νόμου. Ο νόμος είναι αυτός. Αυτός, ο ακίνητος, είναι η Αρχή. Αυτός θα είναι και το δραχμικό τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: