"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Super Αντι-βαλλιστικό πύραυλο δοκίμασαν η Lockheed Martin η Raytheon στον Ειρηνικό

O αμερικανικός στρατός ολοκλήρωσε με επιτυχία την «πλέον δύσκολη» αντιπυραυλική δοκιμή, στην οποία οπλικά συστήματα της Lockheed Martin και της Raytheon συνεργάστηκαν για την κατάρριψη ενός βαλιστικού στόχου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η δοκιμή εντάσσεται στην πρώτη φάση υλοποίησης της αμερικανικής αντιπυραυλικής ομπρέλας με την οποία θέλει να καλύψει η κυβέρνηση Ομπάμα την Ευρώπη και τις αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται στην περιοχή. Ο αόρατος φράχτης θα προστατεύει από ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση από το Ιράν ή τη Βόρειο Κορέα.

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Αντιπυραυλικής Άμυνας του Πενταγώνου, η δοκιμή της Παρασκευής ήταν η πρώτη στην οποία το Aegis, ένα σύστημα ελέγχου μάχης για πλοία που ανέπτυξε η Lockheed, καταρρίπτει πύραυλο με βεληνεκές άνω των 3.000 χιλιομέτρων.

Ήταν επίσης η πρώτη φορά που το Aegis πλήττει το στόχο καθοδηγούμενο από ραντάρ που βρίσκεται σε άλλη τοποθεσία, επισημαίνει το Reuters.

Για τις ανάγκες της δοκιμής, ένας βαλλιστικός πύραυλος μέσου βεληνεκούς εκτοξεύτηκε από ατόλη των Νησιών Μάρσαλ, περίπου 3.700 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χαβάης. Την πορεία του κατέγραψε ένα μεταφερόμενο ραντάρ AN/TPY-2 της Raytheon, το οποίο βρισκόταν στην ατόλη Γουέικ του Βόρειου Ειρηνικού.

Το ραντάρ έστειλε τα δεδομένα στο σύστημα ελέγχου μάχης, το οποίο με τη σειρά του τα διαβίβασε στο αντιτορπιλικό O`Keane, δυτικά της Χαβάης. Από εκεί εκτοξεύτηκε ένας αντιαεροπορικός πύραυλος SM-3 Block IA της Raytheon, ο οποίος κατέρριψε το στόχο 11 λεπτά μετά την εκτόξευσή του.

«Σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις, όλα τα στοιχεία του συστήματος λειτούργησαν σύμφωνα με το σχεδιασμό» ανακοίνωσε η Υπηρεσία Αντιπυραυλικής Άμυνας.

AEGEAN TIMES

Δεν υπάρχουν σχόλια: