"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΧΑΝΙΑ: Γκρέμισαν Eλληνικό μνημείο για να αναδειχθεί Oθωμανικό Τζαμί..!!!

Απόσπασμα απο ερώτηση του βουλευτή ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗ

Σε πρωτάκουστη κίνηση προχώρησε η Δημοτική Αρχή των Χανίων αποφασίζοντας να κατεδαφίσει το κτίριο του Λιμενικού περιπτέρου στο ιστορικό λιμάνι της πόλης, προκειμένου να αναδειχθεί το τέμενος Γυαλί Τζαμί!  

Το περίπτερο αποτελούσε μνημείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής και έργο του μεγάλου Έλληνα αρχιτέκτονα και πρωτεργάτη του Μοντέρνου Κινήματος, Πάτροκλου Καραντινού. Δυστυχώς όμως είχε εγκαταλειφθεί χωρίς συντήρηση επί δεκαετίες! 

Τα ξημερώματα της Κυριακής βαριά μηχανήματα του Δήμου το κατεδάφισαν. 

Παρά τις αντιδράσεις του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων και τις επιστημονικές μελέτες που κατέθεσε, ο Δήμαρχος Χανίων έκρινε μείζονος σημασία την ανάδειξη του Οθωμανικού στοιχείου της Κρήτης, θυσιάζοντας Ελληνικά μνημεία και κτίσματα

Η κατεδάφιση έγινε χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη άδεια για τις εργασίες με βαριά μηχανήματα, χωρίς να τεθεί το θέμα προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο των Χανίων και ενώ ο συγκεκριμένος χώρος του πρώην πλέον μνημείου ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο. 

Σαν να μην φθάνει αυτό, διάφοροι ύποπτοι κύκλοι προτείνουν να δοθεί το Τζαμί σαν λατρευτικός χώρος στους μετανάστες της Υπατίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: