"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Απόρρητο στοιχείο η μοριοδότηση των μεταθέσεων των αξιωματικών; Γιατί κύριε υπουργέ;

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΛΗ

Απόρρητη η μοριοδότηση στις μεταθέσεις αξιωματικών του στρατού;
Που ακούστηκε πάλι αυτό! Σε ποια χώρα του πλανήτη, τα μόρια που έχει συγκεντρώσει κάποιος ένστολος για να μετατεθεί είναι … απόρρητα!

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι οι «εγκέφαλοι» του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, σκέφτηκαν έναν πανούργο τρόπο να κάνουν μεταθέσεις ημετέρων χωρίς να τους πιάνουν στα πράσα!

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν δύο υπαξιωματικοί που θέλουν να πάρουν μετάθεση στην Κρήτη. Ο ένας έχει 100 μόρια και ο άλλος 80 !! Αυτός με τα 80 μετατίθεται στο νησί. Ο πρώτος αμφισβητεί την μοριοδότηση και πιστεύει ότι έχει περισσότερα μόρια άρα αδίκως δεν μετατέθηκε.

Ο νέος νόμος που σκέφτηκαν τα παλικάρια του ΓΕΕΘΑ απαγορεύει στον πρώτο να πληροφορηθεί ΠΟΣΑ μόρια είχε αυτός που πήρε τελικά την μετάθεση, διότι βάφτισαν τα μόρια … απόρρητη πληροφορία!!!

Ετσι, κανείς δεν μπορεί πλέον να ξέρει αν η μετάθεση ήταν νόμιμη ή ήρθε κατ ευθείαν από κάποιο υπουργικό γραφείο !!!

«Αγρια μπάλα» παίζουν τα παλικάρια του «πράσινου στρατού» του ΠΑΣΟΚ, που ακόμα δεν βγήκαν στην εξουσία θυμήθηκαν τα «παλιά κόλπα» !!

Μόνο που τα «χειρουργεία» πλέον στις μεταθέσεις θα γίνονται επιστημονικά και με … απόρρητα κριτήρια!

Δεύτερη ερώτηση μέσα σε μια μέρα κύριε Βενιζέλο πάει πολύ ! Αλλά τι να κάνουμε, κάποιος πρέπει να απαντήσει και σε αυτό κα μιας και τυγχάνει να είστε εσείς υπουργός των «πολέμαρχων της λούφας και παραλλαγής» που πήραν τα παράσημα στον «πόλεμο των βυσμάτων», εσείς πρέπει να απαντήσετε!

Καθώς και ποιος είναι ο λόγος που απαγορεύουν στους αξιωματικούς στο Στρατό ακόμη και να συζητάνε για το θέμα αυτό!!!

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν γνωρίζετε τα νέα … «κατορθώματα» τους που καταταλαιπωρούν τους Ελληνες Αξιωματικούς και ως έγκριτος Συνταγματολόγος θα μας απαντήσετε … πόσο συνταγματικό είναι η μοριοδότηση στις μεταθέσεις να αποτελεί απόρρητο στοιχείο του Στρατού!

Διότι κύριε υπουργέ, με το σκεπτικό αυτό, θα πρέπει σήμερα κιόλας, να καταστήσετε απόρρητο, το … χρώμα των ματιών, και το ύψος του κάθε αξιωματικού! Μην τύχει και πέσουν ως πληροφορία στα χέρια του … εχθρού!!!!

ΥΓ
Και όλα αυτά τα γράφω με μεγάλη εκτίμηση στην πλειοψηφία των Ελλήνων Αξιωματικών. Φυσικά και αντιλαμβάνεστε ότι αναφέρομαι μόνο (το ξανατονίζω, μόνο) σε μια θλιβερή μειοψηφία κύριε υπουργέ!

AEGEAN TIMES

Δεν υπάρχουν σχόλια: