"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


«Τόση καλοσύνη, γύρω μου και εντός...»

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

1 Πέσανε πάνω στη Λιβύη τα γνωστά στη Μεσόγειο, στην καθ' ημάς Ανατολή, αγγλογαλλικά σκυλιά... (Οι μάνες του ιμπεριαλισμού, οι σταυροφόροι…) Με αφορμή την «αντικαθεστωτική» εξέγερση κατά του καθεστώτος Καντάφι.

Ούτε εμείς είμαστε υπέρ της ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, αλλά από πού κι ως πού δικαιολογούνται ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ εναντίον κυρίαρχων κρατών; Ο λιβυκός λαός δεν μπορεί μόνος του να καθορίσει το μέλλον του;

Και δύο ερωτήσεις για την «πρόθυμη» Ελλάδα που ψιλοσυμμετέχει («ναι μεν, αλλά»... / «βαράτε με κι ας κλαίω...»): Πώς τοποθετείται όσον αφορά την ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και την ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ της Λιβύης; Της αρκεί επίσης ο «ρόλος» του διαμεσολαβητή (δηλαδή να μεταφέρει κουβέντες προς τους ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ της) μεταξύ των απεσταλμένων της κυβέρνησης Καντάφι και των αφεντικών της Δύσης;

2 Ενώ η Τουρκία με προκλητικό τρόπο επαναφέρει με κάθε ευκαιρία τις «γκρίζες ζώνες», θέτοντας την τελευταία φορά θέμα για τη βραχονησίδα Λαδοξέρα (Ζουράφα) και έμμεσα θέμα Σαμοθράκης, ο ΥΠΕΞ της χώρας «Φον Δημητράκης» Δρούτσας επαναφέρει με δηλώσεις του πρόταση για προσφυγή των δύο χωρών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αμέσως μετά τις εκλογές (τις οποίες φαίνεται να προσδιορίζει για τον Ιούνιο).

Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου βιάζεται να «κλείσει» -έστω και σε βάρος της χώρας- το υφιστάμενο καθεστώς στο Αιγαίο. (Γιατί;)

Γιατί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να βγάλει θετική απόφαση υπέρ της Ελλάδος, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ τους συσχετισμούς ισχύος; Αν πάλι δεν είναι να βγάλει απόφαση που να επιβεβαιώνει την ελληνική κυριαρχία, γιατί να προσφύγουμε σε αυτό;

Μετά τη συνάντηση του Ερζερούμ επιταχύνονται εξελίξεις σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, με τον νεοοθωμανισμό στην επίθεση.

3 Στη μαρτυρική Κύπρο, στο κατεχόμενο χωριό Θέρμια Κερύνειας, οι Τούρκοι έχουν μετατρέψει σε πολιτιστικό κέντρο τον Ιερό Ναό Παναγίας της Θερμιώτισσας (πάλι καλά, παλαιότερα θα είχε μετατραπεί σε αποθήκη).

Ο Μητροπολίτης Κερύνειας Παύλος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, όπου καταδικάζει την εκ νέου προκλητική ενέργεια του «ψευδοκράτους» να μετατρέψει σε πολιτιστικό κέντρο τον Ιερό Ναό της Παναγίας και καταγγέλλει το υποτελές στην Τουρκία καθεστώς του Έρογλου για τη νέα εγκληματική αυτή ενέργεια εις βάρος των χριστιανικών μνημείων.

Ο Μητροπολίτης Παύλος υπενθυμίζει ξανά ότι όλα αυτά συμβαίνουν λόγω της συνεχιζόμενης παράνομης τουρκικής κατοχής.

Ακούει κανείς από τους ντόπιους εθνομηδενιστές ολόκληρου του «πολιτικού φάσματος»;

(Απλώς, γράφω κι εγώ καμιά μ.....α για να περάσει η ώρα...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: