"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Διαδήλωση στη… «γκιαούρισσα» Σμύρνη

Πορεία διαμαρτυρίας στη Σμύρνη, στην οποία μετείχαν και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, οργάνωσε η Ένωση Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Σμύρνης εναντίον του ΝΑΤΟ.

Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, η Σμύρνη να γίνει σύμβολο ειρήνης και όχι πολέμου».

Ο γραμματέας της Ένωσης κ. Τσιφτσί δήλωσε : «Σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι στην επιχείρηση σωτηρίας. Το ίδιο έγινε στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Στόχος είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών. Η Τουρκία άναψε πράσινο φως στην επιχείρηση εναντίον της Λιβύης και η Βάση της Σμύρνης έγινε το στρατηγείο της επίθεσης . Ζητάμε να κλείσουν όλες οι νατοϊκές βάσεις που βρίσκονται στην Τουρκία».

Ο γνωστός αρθρογράφος της Χουρριέτ κ. Γιλμάζ Οζντίλ στην τακτική του στήλη αναφέρεται στις σχέσεις Τουρκίας - ΝΑΤΟ, επισημαίνει τη μεταφορά του Στρατηγείου της Νάπολης και της Βάσης από το Ραμστάιν της Γερμανίας στη Σμύρνη και τονίζει τα εξής: «Όταν το 1974, μετά την απόβαση στην Κύπρο, οι ΗΠΑ χωρίς να ντραπούν μας επέβαλαν εμπάργκο, μόνο ο Καντάφι έτρεξε να μας βοηθήσει. Μας έδωσε πετρέλαιο, λάστιχα αεροσκαφών και πολεμοφόδια. Στην παρούσα φάση μας είπαν αρχικά τι δουλειά έχει το ΝΑΤΟ στη Λιβύη , μετά έστειλαν πολεμικά πλοία . Σίγουρα στέλνουν και F-16, αλλά ακόμα δεν μας το λένε. Αφού η επιχείρηση στη Λιβύη είναι μια νέα Σταυροφορία, που αλλού θα ήταν το Στρατηγείο της εκτός από τη «γκιαούρισσα» τη Σμύρνη;

Δεν θα ντραπούν αύριο να μας πουν ότι εμείς δεν χτυπήσαμε τη Λιβύη, αλλά οι...«γκιαούρηδες της Σμύρνης».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: