"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


«Πετυχημένος»

Γράφει ο ΠΑΝ. ΤΙΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Η στήλη θα σταθεί σε ένα θέμα που ακούστηκε κατά κόρον την περασμένη εβδομάδα κι ήταν μόνο μια λεξούλα: «Πετυχημένος».  

Ακουγόταν όλη την εβδομάδα στα δελτία προπαγάνδας, καθώς πολλοί «δελτιάρηδες» ήθελαν να κάνουν τις δημόσιες σχέσεις τους με μετακινούμενους υπουργούς, αφού απερχόμενους δεν είχαμε πλην μίας συγκεκριμένης… 

Από πού αντλείται το επίθετο - χαρακτηρισμός; Από τη στάση του πρωθυπουργού αφενός που στους «πετυχημένους» και τις «πετυχημένες» έδινε ακόμα πιο κρίσιμα υπουργεία. 

Ο ένας, που μας ζάλισαν να μας θυμίζουν πόσο «πετυχημένος» είναι, δεν έχει βρει ακόμα το δολοφόνο που έβαλε τη βόμβα μέσα στο γραφείο του, η οποία σκότωσε έναν άνθρωπο. Κι ήταν και υπουργός αρμοδιότητας να βρίσκει κατά κάποιο τρόπο τους επιτιθέμενους και να τους τιμωρεί.. 

Και δώστου «πετυχημένος» το ένα δελτίο, ποιος ξέρει γιατί, δώστου «πετυχημένος» στο άλλο, που αν ήταν αστυνομικός συγγραφέας και δεν είχε καταφέρει να «βρει» το δολοφόνο θα εθεωρείτο απλώς αποτυχημένος αστυνομικός συγγραφέας. Παρ΄ όλα αυτά, ο εν λόγω «πετυχημένος», μετά από αυτή την «επιτυχία» του, μετακινήθηκε σε άλλο υπουργείο, με αρμοδιότητες αυτά που μας καίνε περισσότερο τις ώρες τούτες, το υπουργείο της τσέπης μας.

Η ΑΛΛΗ, η σούπερ «πετυχημένη» που εδώ ομολογώ πως δεν άκουσα το επίθετο από τον πρωθυπουργό, αλλά προφανώς «πετυχημένη» θα ήταν για να τη βάλει κι αλλού, απέτυχε με εμβόλια, απέτυχε με τους αρρώστους, απέτυχε με τους θεράποντες, δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, παρά ψήφισε το νόμο που ήδη τον παραβιάζουν σε δύο σημεία της Ελλάδα όπου βρέθηκα, και την κοροϊδεύουν κι από πάνω. Μετά από αυτή την «επιτυχία» πηγαίνει να λύσει τι ακριβώς; Τα Ελληνοτουρκικά: Τα νοσοκομειακά των οποίων φτάνουν νωρίτερα στο Καστελλόριζο από ό,τι τα (τέως) δικά της; 

 Εχω κι άλλους «πετυχημένους» αλλά μου λείπει ο χώρος κι είπα να κλείσω και με τους «αποτυχημένους». Ε, αυτή είναι η κυβερνητική πολιτική γι’ αυτό και τη συμπαθεί και το κρατικό κανάλι που πάντα μας υπενθυμίζει ότι είναι «με τον αποτυχημένο και τον αδύναμο κι όχι με τον καλύτερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: