"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ανάληψη από την Τουρκία της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας στον ΟΗΕ

Η Τουρκία αναλαμβάνει από σήμερα και για ένα μήνα, την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, η τουρκική προεδρία θα κληθεί να διαχειριστεί δύο σημαντικά γεγονότα στο πλαίσιο δράσης του ΟΗΕ.

Το πρώτο έχει προγραμματιστεί για την 23η Σεπτεμβρίου, οπότε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ θα προεδρεύσει σε ειδική συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης για την προστασία της ειρήνης. Την 27η Σεπτεμβρίου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου θα προεδρεύσει σε ειδική συνεδρίαση του ΟΗΕ, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, οπότε και θα καταρτίσει το πρόγραμμα συνεδριάσεων και δραστηριοτήτων για το μήνα Σεπτέμβριο. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, πρέσβης Ερτουγκράλ Απακάν, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά.

πηγη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: