"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


"Διάλεξη" Νταβούτογλου για το Κυπριακό στα σκαλία (!) του Λευκού Οίκου

Διάλεξη στα... σκαλιά του Λευκού Οίκου για το πώς μπορεί να επιλυθεί σύντομα το Κυπριακό, έκανε προχθές το βράδυ στους έλληνες δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου (φωτογραφία). 

Οι απεσταλμένοι των ελληνικών ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη περίμεναν έξω από τον ΟΗΕ τον υπουργό Εξωτερικό κ. Δ. Δρούτσα για μια άτυπη ενημέρωση, αλλά από μπροστά τους πέρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ. Χαιρέτησε πολύ φιλικά αλλά δεν σταμάτησε. Λίγα λεπτά αργότερα τον ακολούθησε ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. «Δεν έχω μιλήσει σε κανέναν ούτε στους τούρκους δημοσιογράφους. O ελληνικός Τύπος όμως είναι εξαιρετική περίπτωση» είπε χαμογελώντας και άρχισε τα... μαθήματα.

Οπως είπε, αν λυθεί το Κυπριακό μπορεί να δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο μια νέα οικονομική ζώνη, ένας οικονομικός ορίζοντας προς όφελος όλων. «Κάναμε βήματα στο παρελθόν, μπορούμε να κάνουμε και άλλα στο μέλλον αν οι φίλοι Ελληνοκύπριοι ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και διδαχτούν από το παρελθόν και αυτή τη φορά πουν “ναι” στην ειρήνη, θα προχωρήσει το Κυπριακό» σημείωσε και πρόσθεσε: «Η Τουρκία μετά το δημοψήφισμα έχει μια ισχυρή κυβέρνηση,η οποία έλαβε ψήφο υπέρ της σταθερότητας.Η Ελλάδα έχει ισχυρή κυβέρνηση.Δύο ισχυρές κυβερνήσεις με καλές προθέσεις μπορούν να κάνουν θαύματα» .

πηγη ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: