"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΑΙΣΧΟΣ: Εκοψε το νυχτερινό επίδομα των αστυνομικών ο Σαχινίδης

Τριγμούς στα θεμέλια των πιο κρίσιμων υπηρεσιών της Αστυνομία για την αντιμετώπιση της καθημερινής εγκληματικότητας έχει προκαλέσει η μη καταβολή των χρημάτων για τη νυχτερινή εργασία των αστυνομικών οι οποίοι απειλούν με "λευκή" απεργία και παραιτήσεις.

Με αφορμή την κρίση και επιχείρημα οτι πρέπει να γίνουν περικοπές, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης αποφάσισε εν μια νυκτί, ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΕΙ το ποσό που απαιτείται για να δοθούν οι βραδινές βάρδιες των αστυνομικών ενώ την τελευταία στιγμή διασώθηκαν τα χρήματα του Οκτωβρίου για την ΕΚΤΟΣ πενθημέρου εργασία τους...

πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε φρουρέ πολύ μη μου άπτου είσαι με τους ένστολους,βρε μπας και είσαι καραβανάς;λέω.

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ είπε...

KAMIA σχέση
Απλά ΔΕΝ γουστάρω την αδικία (ακόμα και στους μπάτσους που πολλοί απο αυτούς συχνά είναι και αγενείς αν όχι τίποτα χειρότερο...)

Στο στρατό μάλιστα μου είχαν κάνει τη ζωή ποδήλατο, αλλά δεν το εξετάζω

Απ την στιγμή που δεν έχουν "φωνή" στον έξω κόσμο όταν έχουν δικιο εγω θα τα λέω

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για την λάθος εκτιμησή μου.
Απλά δεν τους έχω σε εκτίμηση ούτε νομίζω ότι είναι θετική η παρουσία τους στην κοινωνία,μόνο κλήσεις έχω να θυμάμαι.

Ανώνυμος είπε...

δεν κοβουνε κλησεις ολοι φιλε! και αυτοι ανθρωποι ειναι με δανεια και οικογενειες σοβαρεψου λιγο

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ότι είναι άνθρωποι και έχουν δάνεια,όμως κιάλλοι έχουν δάνεια και οικογένειες που τους κόψαν το μισθό και τα επιδόματα.
Τι εκτίμηση να έχεις σε κάποιον που θα του πουν μια μέρα,φόρεσε το κράνος σου,τις μπότες σου και πήγαινε να δείρεις τους γέροντες που διαμαρτύρονται π.χ.
ή σήμερα θα πάρεις τη μηχανή θα ξαμοληθείς και θα μου φέρεις 20 κλήσεις π.χ.Tι διαφορά έχει από έναν μισθοφόρο;
Εντάξει δεν είναι όλοι ίδιοι αλλά πως να τους ξεχωρίσεις;

Ανώνυμος είπε...

Σε ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων επιδίδονται τις τελευταίες μέρες οι Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού στο Μεγάλο Πεύκο, όπως αποκάλυψε το εβδομαδιαίο περιοδικό "Επίκαιρα".

Οι ένστολοι εκπαιδεύονται στη ρίψη χημικών και δακρυγόνων αλλά και στη σώμα με σώμα αντιμετώπιση του πλήθους, προφανώς σε μια επιχείρηση που καμία σχέση δεν έχει με τη συνήθη στρατιωτική εκπαίδευση και δραστηριότητά τους.Τα επιτελεία των υπουργών Εθνικής Άμυνας και "Προστασίας του Πολίτη" επεξεργάζονται σχέδια αντιμετώπισης του "εχθρού λαού" σε περίπτωση γενικευμένων ταραχών και κινητοποιήσεων που μπορεί να σταθεί αδύνατο για τις αστυνομικές δυνάμεις να συγκρατήσουν και να καταστείλουν.

Εδώ βέβαια επιβεβαιώνεται και η "συνέχεια" του κατασταλτικού κράτους που πνίγει ελευθερίες για να διατηρήσει την τάξη: Το κύμα οργής που χτύπησε την κυβέρνηση της "επάρατου Δεξιάς", με τα Δεκεμβριανά της νεολαίας που συντάραξαν τον κόσμο, δίνει μαθήματα στην κυβέρνηση του ΔΝΤ, που θα κληθεί όπως υπολογίζουν να αντιμετωπίσει κάτι μεγαλύτερο.

Τότε, ήταν ο διάδοχος του Βύρωνα Πολύδωρα, ο Προκόπης Παυλόπουλος, επικεφαλής της κατασταλτικής εκστρατείας που αντιτάχθηκε στη δύναμη των μαζών. Τώρα, την ευθύνη για τη στρατιωτικού τύπου καταστολή θα την έχει η "αριστερή πτέρυγα" της κυβέρνησης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ, Χρήστος Παπουτσής, μαζί με τη "δεξιά πτέρυγα" του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Στρατός και αστυνομία είναι τα σύγχρονα σύμβολα στη νέα εποχή του ΔΝΤ, της λαϊκής οργής και των ευρύτερων κοινωνικών ζυμώσεων. Η αστυνομοποίηση του στρατού και το αντίστροφο και η βίαιη περιστολή δημοκρατικών ελευθεριών είναι το μόνο αντίδοτο που βρίσκουν οι κυβερνώντες στην ογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, την οποία τρέμουν ως πιθανό φορέα ανατροπών που θα κλονίσουν την αστική κυριαρχία και τον πολιτικό συσχετισμό.

Eφημερίδα "Πριν"

Unknown είπε...

τι λετε ρε μαγκεσ; Καταρχην κι απο τουσ αστυνομικούσ έκοψαν μισθουσ κι επιδοματα. Αλλα δεν μιλαμε τωρα για τετοιου ειδουσ επιδομα. Μιλαμε για ΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ). ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; Και σταματηστε το τροπαρι με τισ κλησεισ και τισ πορειεσ. Γινεστε γραφικοι... Στην εφορια αν εισαι παρανομοσ θα πληρωσεισ κληση; Αν χρειαστει να πληρωσεισ για κατι που πρεπει θα το κανεισ; ετσι λοιπον πρεπει να γινει κι αν εισαι παρανομοσ... Αντε γεια!