"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


«Το Λουξεμβούργο δεν θα έπρεπε να υπάρχει»!

«Ο Ναπολέων Γ’ και ο Μπίσμαρκ έπρεπε να έχουν συμφωνήσει διαφορετικά το 1867, ώστε το Λουξεμβούργο να μην υπάρχει (!!)».  
Η απίστευτη δήλωση του δεξιού Γάλλου γερουσιαστή Φιλίπ Μαρινί -με αφορμή τη σκληρή κόντρα της Λουξεμβούργιας επιτρόπου Δικαιοσύνης Βιβιάν Ρέντινγκ με τον Σαρκοζί για τις απελάσεις των Ρομά- έφερε σε δύσκολη θέση το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Μας εξέπληξαν αυτές οι δηλώσεις. Το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου είναι φιλική χώρα, συνιδρύτρια της Κοινής Αγοράς με παραπλήσια κουλτούρα και ιστορία, αναπόσπαστο τμήμα του γαλλόφωνου κόσμου, και είναι ομόφωνα αποδεκτή η συμβολή του στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», προσπάθησε να λειάνει τα πράγματα ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε επικρίνει τη δήλωση Σαρκοζί ότι αν το Λουξεμβούργο νοιάζεται τόσο πολύ για τους Ρομά «μπορεί να τους πάρει στο έδαφός του».

Στο μεταξύ, η Διεθνής Ομοσπονδία Οργανώσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλε το Βέλγιο για κατάφωρη παραβίαση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη αναφορικά με τα δικαιώματα των Ρομά (υποδομές, στέγαση κλπ.) προαναγγέλλοντας προσφυγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: