"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Αχμαντινετζάντ: Είμαστε υπερδύναμη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Προκλητικός έναντι των ΗΠΑ, και μάλιστα επί αμερικανικού εδάφους, εμφανίστηκε ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αssociated Ρress ο σκληροπυρηνικός πρόεδρος του Ιράν δήλωσε ότι η χώρα του «μετατρέπεται σε δεύτερη υπερδύναμη μετά τις ΗΠΑ» και προκάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα να λάβει μέρος σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ μαζί του, πρόταση την οποία απέρριψε ο Λευκός Οίκος.

« Σήμερα όλος ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι μόνο δύο δυνάμεις διαθέτουν τη μεγαλύτερη επιρροή στη διεθνή κοινότητα- και αυτές είναι οι ΗΠΑ και το Ιράν... Συνεπώς το μέλλον του κόσμου εξαρτάται από το πώς θα συνεργαστούν αυτές οι δύο δυνάμεις. Το μέλλον ανήκει στο Ιράν » σημείωσε. Αυτός είναι και ο λόγος, όπως είπε, που οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αναμένουν με αγωνία δύο ομιλίες: « Μία από τις ΗΠΑ και μία από την ιρανική αντιπροσωπεία ».

« Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, το Ιράν με την ειρηνική πολιτική του, τη φιλία και τη δικαιοσύνη όχι μόνο έχει τη δυνατότητα να αναλάβει την παγκόσμια διαχείρισηαλλά είναι και διεθνώς αναγνωρισμένο » τόνισε. Υποστήριξε ότι η διαμάχη για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης είναι απλώς ένα πρόσχημα, « καθώς οι ΗΠΑ γνωρίζουν και ίσως να είναι βέβαιες ότι το Ιράν δεν διαθέτει και δεν επιδιώκει να αποκτήσει (πυρηνικά) όπλα ». Αυτό είναι το έβδομο ταξίδι του ιρανού προέδρου στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, θα μιλήσει, όπως κάθε χρόνο, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

πηγη ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: