"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Το Κρατικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου ετοιμο να καταρρεύσει

Σε τροχιά... λουκέτου βρίσκεται το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο του Μεσολογγίου, μιας και οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν αποδυναμώσει πλήρως το ίδρυμα.

Εδώ και μήνες υπολειτουργούν η παιδιατρική, η γυναικολογική και η καρδιολογική κλινική, ενώ σε οριακό σημείο είναι και η λειτουργία της παθολογικής. Από την περασμένη Δευτέρα, μάλιστα, το πρόβλημα εντάθηκε, μιας και ο μοναδικός αναισθησιολόγος έλαβε δεκαήμερη αναρρωτική άδεια. «Υπάρχει ένα μεγάλο κενό στο τμήμα Αναισθησιολογίας και, κατά συνέπεια, δεν μπορεί να λειτουργήσει ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου», αναφέρει ο ορθοπεδικός Νίκος Μαρκαντώνης, διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου.

«Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, απλά θα περιμένουμε να κλείσει εντελώς το νοσοκομείο», υποστηρίζουν απ' την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την αδράνεια του υπουργείου να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών θέσεων «σκόπιμη, προκειμένου να απαξιωθεί το νοσοκομείο και να κλείσει, ώστε να υπάρξει περιστολή των δαπανών». 

πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: