"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


«Εξυπνο» γραμματόσημο

Το βρετανικό Βασιλικό Ταχυδρομείο κυκλοφόρησε το πρώτο «έξυπνο» γραμματόσημο στον κόσμο, το οποίο είναι κανονικά κολλημένο πάνω σε ένα γράμμα, αλλά, παράλληλα, μόλις κάποιος το δει μέσα από την οθόνη ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου (smartphone) μεταφέρει τον χρήστη σε μία ιστοσελίδα Διαδικτύου και παρουσιάζει αυτομάτως online το περιεχόμενο.

Η online παρακολούθηση του γραμματοσήμου απαιτεί, επίσης, την ύπαρξη στο τηλέφωνο του χρήστη της εφαρμογής αναγνώρισης εικόνων Junaio, που κυκλοφορεί τόσο για συσκευές κινητών με λειτουργικό σύστημα Android όσο και για iPhone. Τα Ταχυδρομεία της Βρετανίας θεωρούν ότι τα έξυπνα γραμματόσημα «σηματοδοτούν το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των γραμματοσήμων κατά τον 21ο αιώνα». Είναι το πρώτο ταχυδρομείο στον κόσμο που προχωρά στην εφαρμογή της νέας τεχνολογίας σε ένα γραμματόσημο.

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: