"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Κίνα: "Πλαστοί" πιλότοι σε πολιτικά αεροσκάφη - Η αύξηση των αερομεταφορών άρα και των χειριστών καλύπτεται "όπως-όπως"

Περίπου 200 πιλότοι αεροσκαφών στην Κίνα βρέθηκε ότι είχαν πλαστογραφήσει τα στοιχεία που αφορούσαν την εμπειρία τους ώστε να προσληφθούν, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.

Οι πιλότοι αυτοί φέρεται ότι υπερέβαλλαν όσον αφορά τις ώρες πτήσεις που έχουν στο ενεργητικό τους και πλαστογράφησαν τα διπλώματά τους.

Ένας κινέζος πιλότος επέρριψε την ευθύνη για το πρόβλημα αυτό στη ραγδαία οικονομική ανάπτυξη, αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας China Daily.

"Η ταχεία επέκταση της πολιτικής αεροπορίας της Κίνας απαιτεί περισσότερους πιλότους και το κενό το γεμίζουν συνήθως αυτοί οι πιλότοι που πετούν στρατιωτικά αεροσκάφη, αλλά μετατίθενται στις εμπορικές πτήσεις", δήλωσε στην εφημερίδα ο πιλότος, ο οποίος κατονομάζεται μόνο ως Χου.

"Οι πιλότοι αυτοί είναι πολύ πιθανό να πλαστογραφούν το ιστορικό των πτήσεών τους στο στρατό λόγω της δυσκολίας που υπάρχει να εντοπιστεί αυτό και να επαληθευτεί", προσέθεσε.

"Ακολουθώντας αυτήν την πρακτική, παίρνουν πιο γρήγορα προαγωγή όταν πετούν εμπορικά αεροσκάφη", κατέληξε.

Η είδηση αυτή ήρθε στην επιφάνεια έπειτα από δυστύχημα που σημειώθηκε σε πτήση της Henan Airlines στις 24 Αυγούστου στο Γιτσούν, στη βορειοανατολική Κίνα. Συνολικά 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροπλάνο συνετρίβη κατά την προσπάθεια προσγείωσής του.

Οι αρχές ελέγχουν τώρα τα πιστοποιητικά όλων των πιλότων, των μελών των συνεργείων συντήρησης και του λοιπού προσωπικού. 

ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: