"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Το τέρας γίνεται αρνάκι με ένα δημοψήφισμα ???

Γράφει ο ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ


Έγινε λοιπόν το περίφημο Τουρκικό δημοψήφισμα και θριάμβευσε ο Ταγιπ Πασάς! Πριν σχολιάσω οτιδήποτε, επιτρέψτε μου να παρουσιάσω μερικές απο τις κυριότερες αλλαγές που υποτίθεται θα επιφέρει στην γειτονική χώρα, όπως τις συνέλλεξα απο τον Ελληνικό ημερησιο τύπο:

Οι αξιωματικοί του στρατού είναι πλέον υπόλογοι στα ποινικά δικαστήρια (Πριν ΔΕΝ ήταν)

Η Εθνοσυνέλευση αποκτά ενεργό ρόλο στον διορισμό των δικαστών.(Πριν ΔΕΝ τον είχε)

Οι δημοσιοι υπαλληλοι έχουν δικαίωμα στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας (Πριν ΔΕΝ είχαν)

Οι δημοσιοι υπαλληλοι έχουν δικαίωμα στην στην απεργία. (Πριν ΔΕΝ είχαν)

Παύει το καθεστώς δικαστικής ασυλίας των εμπλεκομένων στο αιματηρό πραξικόπημα του 1980. (Πριν ΕΧΑΙΡΑΝ ΑΣΥΛΙΑΣ)

Παυει το καθεστώς ασυλίας των επίορκων κρατικών λειτουργών τους οποίους ΔΕΝ μπορούσε να καταγγείλει ο πολίτης

Οι πολίτες αποκτούν για πρώτη φορά δικαίωμα προσφυγής στο Συνταγματικό Δικαστήριο όταν θίγονται τα θεμελιώδη δικαιώματά τους

κλπ κλπ κλπ...

Και ρωτώ έτσι Ακαδημαϊκά , κουβέντα να γίνεται:

Αυτό το ΤΣΙΡΚΟ ήθελαν οι εταίροι μας, μαζί με εμάς να το βάλουν στην Ε.Ε ?

Η Ευρώπη πανηγυρίζει για τη νίκη "δημοκρατίας" του Ταγιπ - Πασά ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ τα ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ  που έχει δημιουργήσει στο Γεωπολιτικό σκηνικό το χαϊδεμένο της ΚΡΑΤΟΣ-ΤΣΙΡΚΟ, τα οποία βασίζονται  στην απόλυτη καταστρατήγηση των επιταγών του Διεθνούς Δικαίου.  

Μια καταστρατήγηση που έχει τις ρίζες της στις "αρχές" των Κεμαλιστών Στρατηγών οι οποίες υποτίθεται πως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας

Αν είναι όμως τα πράγματα έτσι, μήπως μαζί με τα αφελή πανηγύρια θα πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ή ΑΡΣΗ των τετελεσμένουν τα οποία αποτελούν ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ με ηθικό και φυσικό αυτουργό το υπό "διωγμό" μετα το δημοψήφισμα Κεμαλικό κατεστημένο?

Μήπως μαζί με την "δίκη" του "λήσταρχου" πρέπει να επιστραφουν στα θύματα και τα κλοπιμαία?

Διότι  τα προιόντα των Κεμαλικών εγκλημάτων είναι και γνωστά και βρέθηκαν στην κατοχή του υπό "διωγμό" λήσταρχου

Γι αυτα θα μιλήσει άραγε κανείς ή απλά θα επιχειρηθεί το "ξεδόντιασμα" του Κεμαλικου κατεστημένου , αλλά τα ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ που διέπραξε θα συνεχίσουν να τα απολαμβάνουν ο Ταγιπ - Πασας, και η παρεά του μέσα απ τη ΒΙΤΡΙΝΑ "δημοκρατίας" που πάνε να λανσάρουν στην πανηλίθια Ευρώπη?

Αλήθεια μπορεί λογικός άνθρωπος να πιστέψει πως ένας ηγέτης σαν τον Ταγιπ Πασά που αποδεδειγμένα ΔΕΝ σέβεται το διεθνές δίκαιο, ενεργώντας με βάση  "Το δίκαιο το ισχυρού" ΕΚΤΟΣ συνόρων, μπορεί να εγκαθιδρυσει δημοκρατική δικαιοσύνη και διαδικασίες εντός αυτών?

Αλήθεια μπορεί να πιστέψει λογικός άνθρωπος πως  ο Ταγιπ Πασας που ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ πρέσβεις απο χώρες που αναγνώρισαν την ανύπαρκτη γι αυτόν γενοκτονία των αρμενίων  χτίζει δημοκρατική  δικαιοσύνη στην επικράτεια του,  και όχι μια πλουμιστή ΒΙΤΡΙΝΑ για να θολώσει τα μάτια των ηλιθίων Ευρωπαίων?

Υπάρχουν λογικοί άνθρωποι που μπορούν να πιστέψουν πως  μια κυβέρνηση που επικροτεί το   περίφημο casus belli  κατα παράβαση κάθε έννοιας δικαίου θα εφαρμόσει στο εσωτερικό αρχες που ξεδιάντροπα παραβιάζει στο εξωτερικό?

Αλήθεια οι υπό "ξεδόντιασμα" Κεμαλιστές κόπροι που άφοβα και ξεδιάντροπα καθιέρωσαν αυτό το casus belli ξεφτιλίζοντας τόσο το κράτος των "Ραγιάδων-Ραγιάδων" όσο και τους εταίρους μας, οι υπό "ξεδόντιασμα" κόπροι που σχεδίαζαν "Βαριοπούλες" , αυτοί που δάγκωναν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, θα κάτσουν άραγε σαν προβατίνες  στην καρέκλα του Ερντογάν προκειμένου αυτός να κάνει την πρακτική του στην οδοντιατρική επιστήμη?

Είναι άραγε εντελώς απίθανο, να του φάνε κανένα δάχτυλο, αν όχι όλο το χέρι?

Είναι μεν αναμφισβητητο οτι στα θεωρητικά μαθήματα ο Ταγιπ Πασας πήρε άριστα, η ΠΡΑΞΗ όμως αποτελεί δοκιμασία με μεγάλες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες. Ειδικά αν πρέπει να ασκηθεί σε άγριο θηρίο το οποίο δεν το πιάνει εύκολα η νάρκωση

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ είναι σαφώς προτιμότερη μια Νεοοθωμανική Τουρκία με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, από  ένα Κεμαλικό τριτοκοσμικό κράτος. Κάθε Κεμαλικό δοντάκι που θα αφαιρείται (αν αφαιρείται!) θα αποτελει επιτυχία.

Η πεποίθηση ΟΜΩΣ που επικρατεί μετά το δημοψήφισμα οτι η Τουρκία σε λίγα χρόνια μπορεί να γίνει μια δημοκρατία εφαμιλλη εκείνων της Δυτικής Ευρώπης, μου θυμίζει απλά ορισμένους ψωνισμένους νεόπλουτους, που νομίζουν πως μπορούν άφοβα να έχουν ως κατοικίδια ,τιγρεις, λιοντάρια, και λοιπά άγρια θηρία

Όσα χρόνια προσπάθειας και αν έχουν περάσει, όσα θηρία και αν έχουν εξημερωθεί, οι θηριοδαμαστές (ακόμα και   οι καλύτεροι) δεν έχουν ποτέ πάψει (ούτε θα πάψουν) να  γίνονται εκλεκτός μεζές...

Οι οπαδοί της ευρωπαϊκής Τουρκικής προοπτικής , καλό είναι να το θυμούνται που και που...

Δεν υπάρχουν σχόλια: