"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

To RADAR κατά την περίοδο 1/8/2016 - 1/9/2016 θα μειώσει τον αριθμό ημερησίων αναρτήσεων λόγω διακοπών. 

 Ο "Άγρυπνος Φρουρός" θα ρίξει καλοκαιρινούς ΥΠΝΑΚΟΥΣ (!) ξεκούρασης και θα βάλει το "μαγαζί" στον "ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ". 

Η μείωση υλικού θα γίνει βασικά σε βάρος των αναρτήσεων επικαιρότητας, ενω καθημερινά θα αναρτάται μικρός αριθμός άρθρων γενικού ενδιαφέροντος και προβληματισμού. Θα υπάρξουν επίσης αναρτήσεις που σχετίζονται με θέματα υγείας, τέχνης, και τεχνολογίας  

Τα κείμενα θα είναι μεν λίγα, ελπίζω όμως πως το περιεχόμενό τους θα σας αποζημιώσει

Αν μας την πέσουν Νεφελειμ ή εξωγήινοι και δεν δείτε σχετική ανάρτηση,  σας παρακαλεί θερμά να του δώσετε άφεση αμαρτιών για την μη κάλυψη των κοσμοϊστορικών γεγονότων !!!

Περιορισμένη θα είναι και η δυνατότητά μου να απαντώ εγκαίρως στα e-mails των φίλων του ιστολογίου.

Εύχομαι να συναντηθούμε όλοι γεροί και δυνατότεροι τον Σεπτέμβρη
 

********************************************************************************************************
********************************************************************************************************
 

Ενοχοποιούν το Βολταρέν για εγκεφαλικά

ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ζητούν την απαγόρευση του αναλγητικού Voltaren, µε τη δραστική ουσία δικλοφενάκη, µετά τα αποτελέσµατα δανέζικης έρευνας που δείχνουν πως πιθανόν να συνδέεται µε αυξηµένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Μερίδα επιστηµόνων ωστόσο, υπογραµµίζουν πως χρειάζεται περαιτέρω έρευνα. Ειδικότερα, για να αναλύσουν οι ερευνητές τη συσχέτιση της ουσίας δικλοφενάκη µε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσηµάτων ακολούθησαν την αφαιρετική µέθοδο. Από τον κατάλογο των πολιτών άνω των δέκα ετών, αφαίρεσαν εκείνους που είχαν κάνει τουλάχιστον µία εισαγωγή στο νοσοκοµείο τα τελευταία πέντε χρόνια αλλά και εκείνους που λάµβαναν αγωγή για περισσότερο από δύο χρόνια.

Ετσι, στη λίστα έµειναν 1.028.427 υγιείς Δανοί.

Εν συνεχεία διαπίστωσαν πως στους µισούς από αυτούς είχαν συνταγογραφηθεί µη στεροειδή αντιφλεγµονώδη (όπως το Voltaren). Μετά την ανάλυση των αποτελεσµάτων, κατέληξαν πως η χορήγηση της δικλοφενάκης αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό έως και 86%.  

«Οι παρενέργειες των µη στεροειδών αντιφλεγµονωδών είναι γνωστές. Η δράση τους επηρεάζει τη λειτουργία των νεφρών, µε αποτέλεσµα να µειώνεται η αποβολή υγρών που παραµένουν στα αγγεία και να αυξάνεται η αρτηριακή πίεση. Επειτα από αυτά, µπορεί να εξηγηθεί η πρόκληση εγκεφαλικού επεισοδίου ιδίως σε ασθενείς µε αρτηριοσκλήρυνση» λέει ο  καθηγητής Φαρµακολογίας στο Παν. Ιωαννίνων κ. Μάριος Μαρσέλος.

Η εταιρεία Νovartis από την πλευρά της επιµένει πως τα σκευάσµατα µε τη δραστική ουσία δικλοφενάκη µεταξύ των οποίων και το Voltaren εχουν χρησιµοποιηθεί από εκατοµµύρια ασθενείς για πάνω από 30 χρόνια.

«Πολλές κλινικές µελέτες έχουν εκπονηθεί, υποστηρίζοντας το προφίλ ασφαλείας της θεραπείας όταν χρησιµοποιείται σύµφωνα µε τις ενδείξεις», υπογραµµίζει

πηγη ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: