"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Τον δάγκωσε φίδι, στο νοσοκομείο τον έζωσαν τα φίδια

Το μπάχαλο που επικρατεί στον χώρο των νοσοκομείων της Ηλείας και οι σοβαρές ελλείψεις σε αυτά αναδείχθηκαν μέσα από την απίστευτη περιπέτεια ενός 35χρονου αλλοδαπού εργάτη, που δέχτηκε δάγκωμα φιδιού στο πόδι και ζήτησε βοήθεια στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Οπως είπε στα τοπικά ΜΜΕ ο 35χρονος εργάτης,  στις 19 Αυγούστου το απόγευμα ενώ καθάριζε χόρτα σε αγροτική περιοχή του Πύργου ξαφνικά τον τσίμπησε ένα μεγάλο φίδι. Εντρομος μπήκε στο αυτοκίνητό του και μετέβη στο Νοσοκομείο του Πύργου ζητώντας βοήθεια.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, στα επείγοντα περιστατικά οι γιατροί τού έκαναν μία ένεση και του είπαν ότι πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας προκειμένου να τον δει παθολόγος επειδή δεν υπήρχε εκείνη την ώρα στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Ο αλλοδαπός εργάτης τούς ζήτησε να τον μεταφέρουν με ασθενοφόρο, το οποίο δεν του έδωσαν, ενώ -όπως λέει- τον προέτρεψαν να πάει οδηγώντας ο ίδιος το Ι.Χ. του μέχρι την Αμαλιάδα. Τελικά ο αλλοδαπός εργάτης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας με Ι.Χ. φίλου του.

Αμεση ήταν η αντίδραση της διοικητού του Νοσοκομείου «Ανδρέας Παπανδρέου», Ελένης Σιουρούνη, που διέταξε ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες όπου εντοπιστούν. 

πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: