"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Η.Π.Α.: Τιμωρείται μόνο ο ένας στους 16 βιαστές!

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι βιασμοί στις ΗΠΑ, αφού σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το FBI, συνολικά 88.097 περιστατικά βιασμού καταγγέλθηκαν μέσα στο 2009.

Μάλιστα όπως τόνισαν θύματα και αστυνομικοί που κατέθεσαν για το θέμα στο Κογκρέσο, ο βιασμός είναι ένα από τα εγκλήματα που καταγγέλλονται και τιμωρούνται λιγότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, μόνο το 15%-20% του πραγματικού αριθμού των βιασμών καταγγέλλονται, ενώ μόνο το 5% των βιαστών κρίνονται ένοχοι και μόνο το 3% αυτών φυλακίζονται. Σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο για τον Βιασμό, την Κακοποίηση και την Αιμομιξία: «Μόνο 1 στους 16 βιαστές τιμωρείται για την πράξη του».

Οσον αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση, τα στοιχεία δείχνουν ότι μία στις έξι γυναίκες έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στη ζωή της και το 50% αυτών είναι κάτω από 18 ετών.

πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: