"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Το ξεβράκωμα θα είναι μέχρι τους αστραγάλους...

Του Γιώργου Κράλογλου 


Είναι άλλο πράγμα η απομυθοποίηση. Και άλλο το ξεβράκωμα. Μόνο αφρικανικά αντίγραφα θα συναντήσουμε σε ό,τι δούμε, από αύριο μέχρι τις εκλογές.



Γιατί είναι ξεβράκωμα μέχρις αστραγάλων, ή του κερατά, που λένε... η απόλυτη πλέον (μετά και τη ΔΕΘ) επιβεβαίωση πως οι αριστερές λύσεις... που αναζήτησαν, στην απόγνωση και την αγανάκτησή τους, οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκαν τουρλουμπούκι... από παπαρδέλες για χαχόλους, για ζουλού, για αφισοκολλητές και για χορευτές της βραδιάς των εκλογών, που πιάνουν δεν πιάνουν το 3% του λαού. 



Πολύ δε πιθανό, μέρος και αυτού του ποσοστού να κάνει την πλάκα του... Αλλιώς τι εξήγηση να δώσεις όταν, ως οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ, του 2015, σκίζεις μνημόνια στην αυλή της Βουλής..., αλλά σε μια τριετία καταλήγεις στο αριστερό μνημόνιο, στην Εποπτεία, στην ευρωπαϊκή αριστερά, λάτρης της Αμερικής... (γιατί έτσι θέλει ο Τσίπρας) και αναζητάς ψυχιατρείο μπας και καταλάβεις τι σόι αριστερός είσαι;   



Πάμε όμως σε αυτό που θα ζήσουμε μέχρι τις εκλογές.  


Το μαύρο χάλι της πρώτης φοράς αριστερά στην Ελλάδα, και των δήθεν αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μια ατμόσφαιρα πρωτοφανούς θράσους και ψευτοπαλληκαριάς για προστασία... και πάλι του λαού (αλλά αυτή την φορά) από τον σκοταδισμό των "φιλελέδων" και των ακροδεξιών... 



Ας ξεκινήσουμε από τα φτηνιάρικα.  


Τον δήθεν πόνο και τα δάκρυα... του Τσίπρα για τους συνταξιούχους. Τον καημό του για τον παππού και τη γιαγιά που τρέφουν και εγγόνια. 



Θα τα μπερδέψει τόσο πολύ (περισσότερο από ό,τι είναι) που κανείς δεν θα βγάζει άκρη μέχρι να αποφασίσει η Κουμουνδούρου πότε την συμφέρουν οι εκλογές και άρα πως βολεύεται να το παίξει με τους συνταξιούχους... Η σαπουνόπερα των συντάξεων έχει τσουβάλια τα επεισόδια... με διαμάχες... ενάντια στους κακούς δανειστές, στους άλλους και, κυρίως τους "φιλελεδες"...  



Στα εργατικά επίσης θα "ματώσει" ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Με τη βοήθεια και εκείνων που παριστάνουν τους Κοινωνικούς Εταίρους θα τα μπουρδουκλώσουν σε σημείο που δεν θα βγάζεις άκρη αν σε συμφέρει να δουλεύεις με σύμβαση (εργοστασιακή ή συλλογική), ή με μαύρα...



Βάλτε κάτω ό,τι έχετε ακούσει για συλλογικές συμβάσεις και για το ποιός βλάκας από την πιάτσα θα βρεθεί να πληρώσει τον κατώτατο μισθό (που θα ξαναμοιράζει από τα μπαλκόνια ο Τσίπρας) και θα πάρετε μια πρώτη γεύση πόσο χοντρό θα είναι το δούλεμα των δήθεν αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ. 



Ο κατώτατος και οι συλλογικές συμβάσεις θα γίνουν ακόμη μια φορά παντιέρα και διαμάχη με ξένα κόλλυβα... Και χωρίς τον ξενοδόχο... Γιατί την πραγματική αλήθεια, που θα δούμε το 2019-2020, δεν θα την πιστεύουμε.



Το έλα να δεις θα προκαλέσουν και με...

 τα "κίνητρα" για τη μεγάλη Ελλάδα της ανάπτυξης... Κορυφαίο κεφάλαιο της ξεκαρδιστικής πλάκας, θα συνθέσει η μπουρδολογία ΣΥΡΙΖΑ για βιομηχανική ανάπτυξη. 



Καραγκιοζοπαίχτες και καραγκιόζηδες θα δώσουν ρέστα... Και εμείς θα κόβουμε φλέβες... Άκρη δεν θα βγαίνει με το βουνό... επενδύσεων που θα παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ της δίκαιης ανάπτυξης και με τις μυριάδες... επενδυτών στην Ελλάδα της τεχνολογίας της καινοτομίας και της βιομηχανίας...



Όσο για τις επενδύσεις-φαντάσματα, για τις οποίες θα μιλάει... ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας, πιάσε το αυγό και κούρευ' το... όταν και οι Ασιάτες (οι τελευταίοι που έμειναν και κάτι ψάχνουν ακόμη στην Ελλάδα, με πρώτους τους Κινέζους) μας θεωρούν μικρή βιοτεχνική χώρα σε ποσοστό 100%, χρήσιμη (σαν φασόν παραγωγή ή συμπληρωματική) σε πιθανές παραγωγικές συνεργασίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Οι ιστορίες, για αγρίους, για μεγάλα ναυπηγεία, την ανάσταση της ναυπηγικής βιομηχανίας, της πολεμικής βιομηχανίας, τις πρώτες ύλες ή άλλα συγκροτήματα... δεν θα διαφέρουν από τα συγκροτήματα ροκ... του 1960.  


Τα σαββατοκύριακα τέλος, που πέφτει η τηλεθέαση, ακροαματικότητα και αναγνωσιμότητα στα ΜΜΕ θα αναπαράγονται, από τα αριστερά μηχανήματα κιμά... κεφτέδες σανού του ΣΥΡΙΖΑ, για το ευρωπαϊκό όραμα της Ελλάδας (το αριστερή κυβέρνηση ή το πρώτη ή δεύτερη... φορά αριστερά θα περιορίζεται). Και στις αρχές της εβδομάδας (που μεγαλώνουν τα νούμερα στα ΜΜΕ) θα ρίχνουν το εβδομαδιαίο σκανδαλάκι... των "φιλελέδων" και ακροδεξιών (οι ακροδεξιοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερής ποικιλίας...). Με τούτα και με τ' άλλα που ξέρεις τι μπορεί να φέρει η σύγχυση... Σοφός λαός είναι αυτός... Έτσι δεν λέμε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: