"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: "Οδηγός Θύματος για την προστασία και ασφαλή διαφυγή των Ληστών" - Η ασφάλεια των ληστών μας είναι υπόθεση όλων μας!!!



Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε μία προσπάθεια να πετύχουμε καλύτερες και ομαλότερες συνθήκες διεξαγωγής ληστειών εξέδωσε τον ακόλουθο "Οδηγό Θύματος για την προστασία και ασφαλή διαφυγή των Ληστών".
 

Σε 3 απλά βήματα μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερες προϋποθέσεις για την ασφάλεια και υγιεινή του ληστή μας:

 
1. Ψυχολογήστε σωστά τον ληστή σας.
Είναι υποχρέωση του θύματος να αναγνωρίσει το προφίλ του ληστή του. Είναι χρήστης; Δεν είναι; Είναι σεσημασμένος ή πρωτάρης; Είναι απλός ληστής ή ληστής-ακτιβιστής-ανθρωπιστής; Πολλές ληστείες γίνονται για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους από ευαίσθητους ανθρώπους με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο και σημαντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Το θύμα οφείλει να διατηρεί την ψυχραιμία του και να μην παρασύρεται από τις απειλές και τυχόν μαχαίρια ή οπλισμό που θα φέρει ο ληστής του. Το θύμα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι σε θέση να αναγνωρίσει τον τύπο του ληστή του. Ενημερωθείτε από το τοπικό Α.Τ. σήμερα για τον τρόπο που κρατάει το μαχαίρι όταν σας απειλεί ένας ακτιβιστής για να τον ξεχωρίσετε από τους απλούς ποινικούς. Είναι σημαντικό.

 
2. Είναι αποκλειστική ευθύνη του θύματος να βοηθήσει τον ληστή του έτσι ώστε η ληστεία να γίνει γρήγορα, ομαλά, απρόσκοπτα. 
Ειδική μέριμνα πρέπει να λαμβάνει το θύμα έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής διαφυγή του ληστή του χωρίς να δημιουργούνται συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν στρες στον δράστη. Ενεργήστε υπεύθυνα, ενημερωμένα και με την δέουσα ευαισθησία και προσοχή για να προσφέρετε στον ληστή σας τις κατάλληλες συνθήκες ασφαλούς και απροβλημάτιστης διαφυγής.

 
3. Μην ξεχνάτε: Είστε υπεύθυνοι για την σωματική και ψυχική υγεία του ληστή σας, τόσο κατά την διάρκεια της ληστείας αλλά και έπειτα, είτε αυτός συληφθεί είτε όχι. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι ληστές κακοποιηθήκαν από αστυνομικές δυνάμεις ή και από ανεύθυνο προσωπικό ΕΚΑΒ κτλ που προσπαθούσε να τους παρέχει πρώτες βοήθειες με κίνδυνο να προκληθούν τραυματισμοί ή υπερβολικό άγχος την ώρα που οι ληστές εξακολουθούν με ορθές πρακτικές, ως οφείλουν, να διαφύγουν. Ενδιαφερθείτε για τον ληστή σας και μετά την σύλληψη του. Ως θύμα έχετε την πρωταρχική ευθύνη για ότι του συμβεί.
 

ΜΑΖΙ μπορούμε να προστεύσουμε τους ληστές από τα αιμοσταγή θύματα τους.
 

ΜΗΝ ξεχνάς, αύριο μπορεί να κάνεις ληστεία κι εσύ.
 

ΣΚΕΨΟΥ πως θα ήθελες να φερθούν σε σένα αν ήσουν στη θέση του ληστή.
 

ΑΓΑΠΗΣΕ τον ληστή σου, στο κάτω κάτω σε επέλεξε ανάμεσα σε τόσα άλλα πιθανά θύματα. Μην είσαι αγνώμων, μην τον βάζεις σε κίνδυνο με αλόγιστες ενέργειες.
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ, ακολούθησε ορθές πρακτικές.
 

ΘΥΜΗΣΟΥ ότι...
 
 κινδυνεύεις να έρθεις αντιμέτωπος με σοβαρότατες ποινικές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα αν βλάψεις τον ληστή σου.
 

ΦΕΡΣΟΥ Υπεύθυνα - Προστάτευσε τον Ληστή σου - Βοήθησέ τον να διαφύγει με ασφάλεια και υγιής όπως ήρθε.
 

Η ασφάλεια των ληστών μας είναι υπόθεση όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: