"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ - ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Το αφήγημα τέλειωσε στην Αμερική!

Του Θοδωρή Γιάνναρου


Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που Έλληνας Πρωθυπουργός μεταβαίνει στις ΗΠΑ και, ενώ σκοπό είχε να προσπαθήσει να εξασφαλίσει επενδύσεις για την Ελλάδα, αναλώθηκε να απαντά κυρίως σε ερωτήσεις που σχετίζονταν με τις πολιτικές εξελίξεις - πότε δηλαδή θα γίνουν οι εκλογές... 


Με τα φτωχά του αγγλικά, όσο και αν προσπάθησε να τις αποφύγει, δεν τα κατάφερε. Άλλα τον ρωτούσαν, άλλα καταλάβαινε και άλλα έλεγε από εκείνα που θα ήθελε να πει. Βαβυλωνία δηλαδή και θέατρο για ανθεκτικά στομάχια, που μπορούν να αντέξουν ένα γέλιο... εγγαστρίμυθο.


Παλαιότερα, οι Έλληνες πρωθυπουργοί πήγαιναν στην Αμερική, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους, τα εθνικά μας θέματα, διότι εδώ και δεκαετίες οι επενδυτές αναζητούνται στην Ευρώπη και τώρα πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας η Ελλάδα τυγχάνει να είναι μέλος της, αλλά που δυστυχώς η δυσκαμψία στον τρόπο σκέψης του πρωθυπουργού μας, με προβλήματα στην κατανόηση απλών εννοιών, τον έχει κάνει μάλλον να το ξεχνάει και να ζητά επενδύσεις από χώρες που δεν ενδιαφέρονται. Ή απλά δεν τον εμπιστεύονται, μετά τα τερατώδη ψέματα και τη συμπεριφορά του κόμματός του στις Σκουριές.


Όμως ο Αλέξης Τσίπρας, παρότι περήφανος για την αριστεροσύνη του, έχει εμφανίσει έναν παρά φύσιν παθητικό έρωτα με τις ΗΠΑ, στα χρόνια μετά το 2012, διότι θεωρεί ότι για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν κυρίως ευθύνονται οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ, το οποίο όλως παραδόξως θεωρεί σύμμαχό του.


Βέβαια, οι λανθασμένες του απόψεις δεν ευοδώθηκαν και ο ίδιος, όταν είχε και το μαχαίρι και το πεπόνι, δεν μπόρεσε  να παίξει με τις διαφωνίες μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναπόφευκτα για τον ερασιτέχνη πρωθυπουργό της Ελλάδος, ο τόνος μετατοπίστηκε στις επενδύσεις... από την Αμερική.


Η αλλαγή αυτή του τόνου δεν ήταν καθόλου τυχαία, αλλά έκρυβε και μια αριστερή πονηριά, τόσο οφθαλμοφανή όμως που μάλλον γέλια προκάλεσε σε όσους γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας χρειαζόταν με κάθε τρόπο να δείξει ότι δεν πήγε στην Αμερική μόνο για την παραγγελία της αναβάθμισης των F-16, αλλά για να δείξει στον ελληνικό λαό πως, όπως τόνισε στο θρυλικό πλέον παραμΙΘΑΚΗ του, "...αφήνουμε πίσω οριστικά τα μνημόνια και "έρχονται επενδύσεις", κάτι που θύμισε τον απίθανο ηθοποιό μας, τον Κωνσταντίνου, όταν έτρεχε στο λιμάνι και κουβάλαγε τα ναυτάκια του 6ου στόλου στην υπόγα με τις γκόμενες, να επενδύσουν το χαρτζιλίκι τους... Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει, αλλά ούτε αυτό πήρε χαμπάρι ο δόλιος.


Στη ζοφερή πραγματικότητα, που ο Έλληνας πρωθυπουργός αγνοεί παντελώς το αμερικανικό ενδιαφέρον, τουλάχιστον σε κυβερνητικό επίπεδο, περιορίζεται αποκλειστικά στις πωλήσεις αμυντικού εξοπλισμού στη χώρα μας και στη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε κέντρο μεταφόρτωσης αερίου, για να μπορούν οι ΗΠΑ να εξάγουν αέριο και να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις αγορές της. Κανείς δεν ξεχνά πως στην προηγούμενη επίσκεψή του στην Αμερική, το 2017, πανηγύρισε έξαλλα τη μέγιστη επιτυχία για άλλες επενδύσεις που κατέφθαναν και  που αποδείχτηκαν ακόμα ένα μέγιστο φιάσκο. (Πώληση Εθνικής Ασφαλιστικής).


Σε σχέση με την τωρινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μητρόπολη του Παγκοσμίου Εμπορίου, οι ανακοινώσεις και οι "διαρροές" δίνουν και παίρνουν, διαβεβαιώνοντας τους εδώ ιθαγενείς για μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και υπερτονίζουν τις (ανύπαρκτες) διαβεβαιώσεις που έδωσαν οι Αμερικάνοι πως στην Ελλάδα υπάρχει σταθερότητα και ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα... και τα δολάρια ήδη φορτώθηκαν με προορισμό τη χώρα μας - τι άλλο θα μπορούσε να... διαρρεύσει ο άμοιρος;


Απ' ό,τι φάνηκε, πιο πολύ μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να βρει τις λέξεις που δεν γνώριζε και οι επενδυτές απλά τον υπέμεναν ακούγοντάς τον, παρά το αντίθετο. Ήταν ένα Βατερλώ, που μόνο ο πρωθυπουργός και οι ακόλουθοί του δεν πήραν χαμπάρι!


Μεγάλο όμως και ανέλπιστο ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών είχαν οι επικείμενες εκλογές στη χώρα μας, με το βασικό ερώτημα να είναι πότε θα γίνουν εκλογές, ποιος θα τις κερδίσει και ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, δίνοντάς του σαφώς το μήνυμα πως, αν ποτέ επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, θα είναι όταν ο ίδιος και η κυβέρνησή του φύγουν και η χώρα επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς, πέρα απ' το παραμΙΘΑΚΗ και τα υπόλοιπα αριστερά αφηγήματα!


Το ένα φιάσκο διαδέχεται το άλλο, αλλά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί δημοσκοπικά ένα 18-20% είναι από οξύμωρο έως αστείο. 


Κάποιοι θα τον ψηφίσουν ό,τι κι να γίνει. 


 Γι' αυτούς ο Αλέξης Τσίπρας είναι...
 
 ο γητευτής του "δολοφόνοι των λαών-Αμερικάνοι" και τους έχει του χεριού του...  Βαράει εκείνος το νταούλι και οι άλλοι χορεύουν πειθήνια στους ρυθμούς του. Σε αυτό το μέρος της κοινωνίας -τους losers- επενδύει συστηματικά.


Αυτό στο οποίο πρέπει να επενδύσει η Νέα Δημοκρατία και  ο εν δυνάμει Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και καταλαβαίνουν όλοι, είναι άλλα πράγματα... Είναι η αναστροφή της φτωχοποίησης, το σύστημα υγείας που παραπαίει,  η ασφάλεια των πολιτών που δεν υφίσταται και η Παιδεία που χάθηκε. 


Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου γνωρίζει, έχει πάθει κι έμαθε και το ρεύμα όχι απλά υπάρχει, αλλά γίνεται ορμητικό, οδηγώντας τα όνειρα των αφηγηματικών Συριζαίων και του Αλέξη Τσίπρα σε κοφτερά βράχια! Δεν έχει νόημα να μιλήσει για τα κακώς κείμενα των σημερινών ανεύθυνων - ο κόσμος γνωρίζει και δεn θα συγχωρήσει τους αριστερούς ψεύτες!
Όλοι εμείς που παλεύουμε για την "απαλλαγή" ας αφιερώσουμε χρόνο, κυρίως για ν' αφουγκραστούμε τα όνειρα του κόσμου,  ν' ακούσουμε τα δικά του θέλω και να κάνουμε τα πάντα για να γίνουν πραγματικότητα!
Τα αφηγήματα τέλειωσαν και η πραγματικότητα ξεπροβάλλει! 
Από εμάς εξαρτάται πλέον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: