"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΑΓΡΑΜΜΑΤΟΑΛΗΤΑΡΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Καθηγητές υποδέχονται τους καταληψίες στις σχολές με μαθήματα διαλογισμού!

Toυ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ


Φορώντας τις επίσημες τηβέννους πάνω από τις κελεμπίες Κρίσνα και με τα χέρια σε θέση που στην παγκόσμια γλώσσα της γιόγκα και του διαλογισμού συμβολίζει την «συμπαντική αρμονία» καθηγητές των ανώτατων σχολών περιμένουν τους καταληψίες, τους κουκουλοφόρους και τις υπόλοιπες συλλογικότητες σε μια προσπάθεια να εναρμονιστούν με το νέο διαλλακτικό πνεύμα του πορίσματος Παρασκευόπουλου.


Οι καθηγητές αφού συζητήσουν πολιτισμένα, σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης με τους εισβολείς, θα τους προσφέρουν αρωματικό τσάι και θα τους οδηγήσουν στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για ωριαία σεμινάρια γιόγκα και διαλογισμού, προκειμένου να καταλήξουν από κοινού σε μια λύση.


Στο ίδιο πνεύμα άλλωστε κινείται και η νέα διακόσμηση των σχολών, στις οποίες εκτός από την απαλή μουσική διαλογισμού με θιβετιανά κρουστά και τα αρωματικά sticks που βοηθούν στην αρωματοθεραπεία και στην χαλάρωση, έχουν τοποθετηθεί σε ειδικές γωνίες, σύμφωνα με τις επιταγές του Feng Shui, βαλεριάνες και άλλα ειδικά φυτά που βοηθούν στον κατευνασμό των εντάσεων.


Ανάμεσά τους και το περίφημο «Kalendula Molotofia» γνωστό για τις ευεργετικές επιδράσεις στον ψυχισμό και την συνδρομή του στην «εσωτερική αυτοπραγμάτωση». Το συγκεκριμένο φυτό ονομάστηκε έτσι γιατί μόλις πιάσει φωτιά από βόμβα μολότοφ, αλληλεπιδρά με την βενζίνη και παράγει μια ειδική κατευναστική ουσία.


Τέλος, στους τοίχους έχουν αναρτηθεί αποφθέγματα του Μαχάτμα Γκάντι, του Πάολο Κοέλιο και του Λάο Τσε, που μιλούν για την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων.


Όλα αυτά –σύμφωνα πάντα με το πόρισμα Παρασκευόπουλου– έχουν στόχο να περιορίσουν τη δύναμη και το καταστροφικό αποτέλεσμα της βαριοπούλας στα μηχανήματα και τα άλλα αντικείμενα ιδιοκτησίας των σχολών.


Ο ίδιος ο κ. Παρασκευόπουλος μάλιστα σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τους καθηγητές και τους φοιτητές, έστειλε συμπληρωματική εγκύκλιο όπου δεσμεύεται να προωθήσει τροπολογία, σύμφωνα με την οποία, αν προκύψουν τραυματισμοί καθηγητών και αιμορραγίες από σπασμένο κεφάλι ή άλλου είδους προπηλακισμό, τα έξοδα του καθαριστηρίου για τα ρούχα τους που θα έχουν λερωθεί με τα αίματα, θα τα καλύπτει η πολιτεία με ειδικό κονδύλι.



(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: