"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Παράγουμε ναρκωτικά, βίζιτες, λαθρεμπόριο, έχουμε δωρέαν ήλιο και θάλασσα, ελάτε να επενδύσετε!

Aπό τον Ian Ford
 

Tώρα είναι η ώρα να επενδύσετε στη χώρα μου. Καλώ τους φίλους Αμερικανούς επιχειρηματίες να τοποθετήσουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα.




Ο πρωθυπουργός εξήγησε στη διάρκεια των συναντήσεων με  ανυπόμονους επενδυτές που διοργάνωσαν οι Morgan Stanley, Bank of America, Merrill Lynch, τις δυνατότητες που τους παρέχει ο φυσικός πλούτος της χώρας.



Παράγουμε ναρκωτικά, βίζιτες, λαθρεμπόριο, έχουμε δωρέαν ήλιο και θάλασσα, λιμάνια, αεροδρόμια, μεταλλεία, ενέργεια, ότι γουστάρετε στη διαθεσή σας…Επίσης σας δίνουμε την δυνατότητα να ξεπλένετε το μαύρο χρήμα επενδύοντας στον πολιτισμό και στις τέχνες. Το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι το εξαιρετικό κλίμα της Ελλάδας…Στη χώρα μου εσείς και οι οικογενειές σας θα απολαμβάνουν μοναδική ποιότητα ζωής…Οσο για τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές, αυτή είναι υψηλή για τη μαρίδα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γενικότερα για τη πλέμπα που δεν μπορεί να ξεφύγει. Εσείς θα έχετε προνομιακή αντιμετώπιση…Θα σας φέρω σε επαφή με δύο υπουργούς μου, τους κ.κ. Σταθάκη και Σπίρτζη οι οποίοι θα φροντίσουν τα χρήματά σας να πιάσουν τόπο χωρίς να χρειαστεί να λαδώσετε ούτε με ένα σεντ. 


Ο Σταθάκης και ο Σπίρτζης είναι παιδιά που μπορείτε να εμπιστευθείτε απόλυτα…Oπως επίσης και την ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι πολύ φράπα η Δικαιοσύνη μας…



Πολλοί Αμερικανοί επενδυτές έδειξαν ενδιαφέρον για την πειοχή των Ζωνιανών στη Κρήτη την οποία θέλησαν να επισκεφθούν. Ο Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι θα τους ξεναγήσει στα Ζωνιανά ο Παύλος Πολάκης.




Στη συνέχεια οι Αμερικανοί ρώτησαν τι θα γίνει με τις γερμανικές αποζημιώσεις. 


Μοιάζει άσχετο να τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων σε μία συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με Αμερικανούς επενδυτές. Κι όμως δεν είναι: 

 Oι Αμερικανοί ακολουθώντας το δόγμα Τραμπ θέλουν να διαλύσουν την Ευρώπη στριμώχνοντας στα σχοινιά τους Γερμανούς. Ηδη η Μέρκελ οδηγείται βιαίως στο να τα βροντήξει καθώς πλέον την αμφισβητούν ανοιχτά εντός του κόμματός της.



Εάν οι Αμερικάνοι βάλουν εκ νέοου τον ΣΥΡΙΖΑ να γαυγίζει για τις γερμανικές αποζημιώσεις πέρα από του ότι ξυπνούν μνήμες του Β΄Παγκοσμίου και του φασισμού φέρνουν τους Γερμανούς σε δύσκολη θέση. Μόνο που αυτή τη φορά πίεσαν τον Τσίπρα να αναλάβει πραγματικές και όχι πεπετζίδικες πρωτοβουλίες σ΄αυτή τη κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: