"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ: Το σωστό το λαϊφστάιλ, το σοσιαλιστικό

Κομμουνιστής είναι όποιος διαβάζει Μαρξ, αντικομμουνιστής αυτός που τον κατάλαβε





Στις 21 Φεβρουαρίου 2018 δημοσιοποιήθηκε μια μελέτη που προέκυψε από τη συνεργασία τριών πανεπιστημίων της Βενεζουέλας, η οποία, μεταξύ άλλων, αποκάλυπτε ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχασαν μέσα στο 2017 -κατά μέσον όρο- περίπου 11 κιλά! Αυτό δεν έγινε επειδή οι κομισάριοι του παχύσαρκου κομμουνιστή προέδρου Μαδούρο έγιναν προσωπικοί γυμναστές των Βενεζουελάνων, αλλά λόγω πείνας! 


Ο κομμουνισμός και οι σοσιαλίζουσες παραλλαγές του, οπουδήποτε εφαρμόζονται, καταλήγουν στο δίπολο «πειναλόρδα για τους πολλούς - φαγοπότι μέχρι σκασμού για τους πολύ λίγους»



Τώρα, που η οικονομία της Βενεζουέλας έχει επιταχύνει τον καλπασμό της προς τον γκρεμό και χρειάζεσαι ένα ημιφορτηγό τίγκα στα χαρτονομίσματα για να αγοράσεις τσίχλες (αν τις βρεις), οι πολίτες αυτής της χώρας προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδράσουν από τον σοσιαλιστικό παράδεισο του Μαδούρο. Η βασική επιδίωξή τους είναι πρώτα να περάσουν τα σύνορα με την Κολομβία κι έπειτα όπου τους βγάλει ο δρόμος και βρουν ένα πιάτο φαγητό.

 
Ο ίδιος ο Μαδούρο, που ασχολείται μόνο με ένα πράγμα, τη διαιώνιση του σφηνώματος της... έδρας του στον προεδρικό θρόνο, πήγε και μια βόλτα μέχρι την Κίνα για να βρει κάνα γουάν περισσευάμενο από τους Ασιάτες συντρόφους. Επιστρέφοντας, πέρασε κι από την Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκεται το εστιατόριο του σεφ-σόουμαν Σαλτ Μπαέ (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Νουσρέτ Γκιογκτσέ), που αλατίζει τα κρεατικά με θεατράλε τρόπο και χρεώνει 100 ευρώ για μια μπριζόλα.

 
Εκεί, ο μπον βιβέρ πρόεδρος γέμισε την κοιλάρα του μέχρι εκεί που έπαιρνε κι έβαλε και θερμιδικό απόθεμα και εκεί που... δεν έπαιρνε, κάπνισε μια πουράκλα ίσα με το μπόι μπασκετμπολίστα (την οποία έβγαλε από πουροθήκη που έχει εγχάρακτο το όνομά του), φωτογραφήθηκε με τον μάγειρα και γύρισε πίσω στη Βενεζουέλα για να φουμάρει το πόπολο με σοσιαλιστικά φίδια και αντικαπιταλιστικές ανακόντες.

 
Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά...

 ο επιλήσμων Μαδούρο ξέχασε και τον Αλέξη μας, που του έταζε φτηνό πετρέλαιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: