"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΤΑΛΙΝΑΡΑΔΙΚΟ: Ενα παράταιρο μποϊκοτάζ (από την χαζο-ΝουΔου...)



Για να μην το ψειρίζουμε, η ΕΡΤ, η κρατική τηλεόραση, τη λειτουργία της οποίας πληρώνουμε υποχρεωτικά όλοι, είναι ένα μόνιμο σκάνδαλο.  
 
 
Ενα κανάλι «βαμμένων» κομματικών, που ξαναστήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ ως αίτημα της δήθεν προοδευτικής δημοσιογραφίας και του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού.  
 
 
Ενα εργαλείο φτηνού κομματισμού που, απλώς, χρησιμοποιεί τα πρόσωπα της αντιπολίτευσης τα οποία προσκαλούνται να εμφανιστούν ως άλλοθι πλουραλισμού.  
 
 
Από εκεί πήρε και τα υποτιθέμενα επιχειρήματα ένας τάλας δημοσιογράφος, ο οποίος του απέδωσε εξίσου χαρακτηριστικά νεοφιλελεύθερου και τυπικού φασίστα της σχολής Μουσολίνι.
 
 
Τα όποια «επιχειρήματα» αυτού του δημοσιογράφου είναι ανόητα, αστεία. 
 
 
Μεγάλο μέρος των τηλεθεατών, όμως, έμεινε με την εντύπωση ότι ο Μητσοτάκης μιλάει όπως ένας παλιός θεωρητικός του φασισμού, αυτή η κατηγορία αύριο ίσως αναπαραχθεί – εύκολα αναπαράγονται οι κατηγορίες ότι η ΝΔ είναι ακροδεξιά ή ότι η σύζυγος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πίσω από σκάνδαλα.  
 
 
Γκεμπελικό;  
 
 
Γκεμπελικότατο, πολύ κουραστικό να ανασκευάζεις, ενώ πάντα μένει και μια μαύρη κηλίδα.
 
 
Κατά συνέπεια, έκανε πολύ καλά ο μηχανισμός της ΝΔ και επέκρινε αυτού του τύπου τον σχολιασμό, ζητώντας επανόρθωση. Ομως, δεν ξέρω σε τι θα βοηθήσει το μποϊκοτάζ της ΕΡΤ, για το οποίο κάλεσε τα στελέχη της. Τέτοιες πρακτικές ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και συμβάλλουν στην αντίληψη ότι υπάρχουν τα δικά μας και τα δικά σας ΜΜΕ.
 
 
Η χώρα ταλαιπωρήθηκε πολύ από τους οιονεί εμφυλίους, στην εισαγωγή των οποίων συνέβαλε ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ.  
 
 
Η ΝΔ έχει δίκιο να αντιστρατεύεται τις δυνάμεις που έβαλαν «εμάς» απέναντι σ" «αυτούς», ανέκαθεν ήταν το κόμμα των συναινέσεων, ανέκαθεν μιλούσε στο όνομα όλων των Ελλήνων, και εκείνων που δεν την ψήφιζαν. Είναι απώλεια δυνάμεων συνεπώς να επιλέγει μορφές σύγκρουσης εκεί όπου απλώς θα χρειαζόταν ένα σύστημα Συνολάκη για την πληροφόρηση: η διαδικασία δηλαδή ενός έγκυρου παρατηρητηρίου, έστω από μια επιτροπή που θα εξετάζει καταγγελίες εκθέτοντας τις ακρότητες, και η διαρκής έκθεση των αποτελεσμάτων του κομματισμού της κρατικής τηλεόρασης.
 
 
Αυτό χρειάζεται η πολιτική μας ζωή: επιχειρήματα και αποδείξεις, όχι κάθετες ρήξεις
 
 
Αλλωστε, την επόμενη μέρα, αν η ΝΔ σχηματίσει κυβέρνηση...
 
 θα έχει έλθει η ώρα της ρήξης με σκληρά οργανωμένα συμφέροντα σε διάφορους καίριους τομείς του Δημοσίου. Ασφαλώς και στην ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: