"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


OIKONOMIA και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Σύντροφοι μην τρώτε τα έτοιμα!

Του Γιώργου Κράλογλου

Οι κομμουνιστές δεν θα πάρουν τα σπίτια γιατί δεν θα έχουν ντόπιο και ξένο κεφάλαιο να τα πουλήσουν. 


Δεν θα μας πάρουν τα αυτοκίνητα αφού θα συνεχίσουμε να παραδίδουμε τις πινακίδες.  


Δεν θα μας πάρουν όμως και τις καταθέσεις γιατί πρέπει και εμείς να ζήσουμε αλλά και να συνεχίσουμε να συντηρούμε την κρατική οικονομία. Γι΄ αυτό, σύντροφοι, μην τρώτε τα έτοιμα. Θα μας χρειαστούν.
 


Γι΄ αυτό να συμπαθάτε και τις Τράπεζες αν μέσα στον Γενάρη σας στριμώξουν λίγο με τα μετρητά και με τις αναλήψεις μπας και παρασυρθείτε και τους φύγετε από πελάτες.
 


Μέχρι να τις φτιάξουμε κρατικές κάντε λίγο υπομονή και μην τρώτε από τα έτοιμα. 
Μην ξεχνάτε, σύντροφοι, ότι οι τοκογλύφοι δανειστές , που τους αποκάλυψαν οι σύντροφοι των ΑΝΕΛ και δεν τους αφήνουν να κάτσουν σε χλωρό κλαρί..., δεν καταλαβαίνουν ούτε από πλέρια δημοκρατία ούτε από προοδευτικές ανατροπές.

 


Το μόνο χατίρι που θα μας κάνουν είναι να μην μας ψήσουν χειμωνιάτικα αλλά να μας σουβλίσουν κάπου κοντά στο Πάσχα δίδοντας παράταση στην αξιολόγηση χρεών και υποχρεώσεων από την Τρόικα.
 


Αλλά εκεί κοντά στον Απρίλη, λίγο πριν αρχίσουμε τα νταούλια και τους ζουρνάδες, θα χρειαστούμε 5 δισ. ευρώ για να πληρώσουμε ομόλογα και άλλα. 
Θα τα καταφέρουμε όμως με έντοκα γραμμάτια που θα υποχρεώσουμε τις Τράπεζες να τα πάρουν.

 


Αν όμως δεν τα πάρουν (επειδή θα τις κάνουμε κρατικές και άρα ας κόψουμε το κεφάλι μας να τα δώσουμε ή γιατί ο Ντράγκι θα τους βάλει τις φωνές ) δεν θα έχουμε άλλη λύση και (λογικά) θα χώσουμε τα έντοκα στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Είναι όμως πιθανό να μην αντέξουν το βάρος και τότε, μετά λύπης μας ,θα αναγκαστούν να ζορίσουν κάπως στις συντάξεις σας.

 


Γι αυτό σας προειδοποιούμε να μην τρώτε τα έτοιμα. Θα σας χρειαστούν και για να τα βγάλετε πέρα αλλά και για να πληρώσετε τους φόρους σας. Γιατί μόνο έτσι θα πάμε συντεταγμένα στην ανατροπή και την μεγάλη αλλαγή. 
Τα έτοιμα θα μας χρειαστούν σύντροφοι και για ένα άλλο λόγο:

 


Ο κρατικός κορβανάς οφείλει πάνω από 5 δισ. ευρώ σε πληρωμές προμηθειών, επιστροφές φόρων, επιστροφές ΦΠΑ, εφάπαξ, και άλλα χρέη. Αυτά τα περιμένουν οι δικαιούχοι εδώ και κάποια χρόνια ενώ είχαν και την υπόσχεση για εξόφληση μέσα στο 2015.
 


Επειδή όμως όσο θα παίζουμε τα νταβούλια και τους ζουρνάδες στους δανειστές και στις αγορές αυτοί δεν θα μας δίνουν παραδάκι μάλλον θα σταθεί αδύνατη η επιστροφή αυτών των χρημάτων.
 


Γι΄ αυτό και εσύ σύντροφε επιχειρηματία ίσως χρειαστεί να κάνεις πέτρα την καρδιά σου και τσιμέντο το ταμείο σου μέχρι να καταφέρουμε, (αν καταφέρουμε) να σου επιστρέψουμε τα χρήματα που σου χρωστάμε ως κράτος.
 


Ξέρουμε βέβαια τι σημαίνει αυτό για την ρευστότητα , για τους εργάτες και τους υπαλλήλους και να γιατί λέμε ότι δεν είναι σωστό να τρώγονται τα έτοιμα...
 


Βεβαίως, σύντροφοι, αν δεν πιάσουν τα νταβούλια και οι ζουρνάδες που θα παίξουμε στους δανειστές θα αναγκαστούμε να συμφωνήσουμε, με νέο μνημόνιο, ότι θα συνεχίσουμε από εκεί που είχε μείνει η δανειακή σύμβαση σχετικά με τον τερματισμό των μνημονίων...
 


Και όπως ξέρετε έχουμε μείνει στην διαφορά μας για το δημοσιονομικό, κάπου 2,5 δισ. ευρώ ή 1,5 δισ. ευρώ (αν δεχθούν τα παζάρια μας) καθώς και στις υποχρεώσεις μας για μεταρρυθμίσεις μεταξύ των οποίων το ασφαλιστικό, αποκρατικοποιήσεις, διάλυση Οργανισμών και απολύσεις 15.000 κρατικών υπαλλήλων.
 


Οπότε, σύντροφοι, έχουμε άλλο ένα λόγο να σας λέμε ότι τα έτοιμα θα σας χρειαστούν.
 


Είναι λάθος δε να υπολογίζετε ότι η επαναφορά μισθών κατώτατου μισθού στα 750 και συντάξεων στο επίπεδο του 2009 μπορεί να γίνει εύκολα αν τα βρούμε με τους δανειστές.  
 


Γιατί θα χρειαστούν σοβαρά και περίπλοκα παζάρια ώστε να περάσει το δικό μας .Οπότε και εδώ ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.
 


Αν όμως λόγω νταουλιών και ζουρνάδων δεν τα βρούμε με τους δανειστές θα πρέπει να τα βρούμε μαζί σας, σύντροφοι, με απάντηση στο εξής δίλημμα




  Μένουμε ή δεν μένουμε στο ευρώ από το οποίο ίσως δεν μας διώχνουν αλλά θα μας το προτείνουν ως λύση που πρέπει εμείς να επιλέξουμε;  


Και αν εσείς σύντροφοι πείτε ότι δεν μένουμε και πάμε στην δραχμή τα μετρητά σας θα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη αξία για ζήσετε εσείς καλά και εμείς καλύτερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: