"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ - Independent: «Αλέξης Τσίπρας: Ο κομμουνιστής Χάρι Πότερ που μπορεί να τινάξει την Ευρωζώνη στον αέρα»

Με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς στρέφεται εναντίον του Αλέξη Τσίπρα η βρετανική εφημερίδα The Independent, που αναφέρει ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι «μαζορέτα» κατά της λιτότητας και μπορεί να αλλάξει δραστικά την Ευρώπη. 
Το δημοσίευμα της εφημερίδας τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας έχει παρομοιαστεί με τον μάγο Χάρι Πότερ και παρουσιάζει το προφίλ του 40χρονου πολιτικού, που, όπως εξηγεί, δεν μοιάζει με τους υπόλοιπους. 

«Ο Τσίπρας, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έχει παρομοιαστεί με τον μάγο της συγγραφέως Τζ. Κ. Ρόουλινγκ Χάρι Πότερ από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο επειδή προχωράει σε “φανταστικές” υποσχέσεις που δεν θα καταφέρει να κρατήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, και συνεχίζει: «Ο Τσίπρας και η σύντροφός του Περιστέρα Μπατζιάκα, που δεν έχουν ακόμα παντρευτεί, είναι μαζί εδώ και δύο δεκαετίες και έχουν δύο μικρούς γιους. Γνωρίστηκαν στο σχολείο και έγιναν μέλη της κουμουνιστικής νεολαίας της Ελλάδας. Εάν ο Τσίπρας εκλεγεί την Κυριακή, θα είναι ο πρώτος άγαμος πρωθυπουργός της Ελλάδας –μια μεγάλη αλλαγή για τη συντηρητική χώρα». 

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα The Independent τονίζει ότι ο 40χρονος δεν είναι έμπειρος πολιτικός, κάτι το οποίο προκαλεί ανησυχία σε αρκετούς. «Το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν έχει σχηματίσει ποτέ κυβέρνηση και δεν έχει σχετιστεί με την κρίση, είπε ο Ευ. Βενιζέλος στην La Stampa» αναφέρει η εφημερίδα, και συνεχίζει: «Ο Τσίπρας διαφέρει από τους συμβατικούς πολιτικούς. Αποφεύγει τις γραβάτες και προσεγγίζει πιο άτυπα τους ψηφοφόρους. Το γερμανικό περιοδικό Spiegel είχε παρομοιάσει τον τρόπο με τον οποίο περπατάει προς το βήμα με τον τρόπο που περπατούσε στη σκηνή ο Έλβις». 

Η βρετανική εφημερίδα τονίζει ταυτόχρονα ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει τις Βρυξέλλες να ανησυχούν, καθώς έχει υποσχεθεί να αντιστρέψει τα μέτρα λιτότητας και πολλοί φοβούνται ότι θα αρνηθεί να αποπληρώσει τα 240 δις ευρώ που η Ελλάδα χρωστάει στους δανειστές της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: