"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» τον πρώτο χρόνο χαίρονται

Απο το ANTINEWS

Οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά είναι ραγδαίες και πιθανότατα να είναι αυτές που θα καθορίσουν το πολιτικό σκηνικό μετά τις κάλπες. 


ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα κονταροχτυπηθούν για την πρώτη θέση κι αν κάποιοι πίστεψαν στην Κουμουνδούρου ότι θα κάνουν... περίπατο μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Γι' αυτό και οι διεργασίες στη ΔΗΜΑΡ, το κόμμα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι μπορούν να φέρουν τα πάνω – κάτω.



Αυτό που έχει, πάντως, σημασία να τονιστεί αυτές τις ώρες είναι πώς οι λεγόμενοι «χρήσιμοι ηλίθιοι» του πολιτικού συστήματος δύσκολα θα κελαηδήσουν πλέον.  

Φώτης Κουβέλης και Πάνος Καμμένος έκαναν... τη δουλειά τους οδηγώντας την Ελλάδα στο χάος και τώρα θα μετρήσουν τις τελευταίες τους ημέρες στον πολιτικό βίο της χώρας. Ήδη η ΔΗΜΑΡ διαλύεται και οι βουλευτές της αναζητούν πολιτική στέγη κάπου αλλού.



Καλά να πάθουν αφού ακολούθησαν μέχρι τέλους τον πρόεδρό τους κι έμειναν στην καλύβα του μπάρμπα Φώτη. Τη στιγμή που η χώρα τους χρειάζονταν αυτοί έκαναν ό,τι χειρότερο. Πίστεψαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ανοίξει τις αγκάλες τους να τους δεχθεί.



Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» της ΔΗΜΑΡ έγιναν πιόνι στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό βγάζουμε το καπέλο στον Τσίπρα. Τους πέταξε σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Ούτε κλητήρες στα γραφεία της Κουμουνδούρου δεν τους κάνει αλλά αφήνει το παράθυρο ανοικτό, αν θέλουν να βοηθήσουν τη μεγάλη αριστερή παράταξη... και πράσινα άλογα.



Σειρά παίρνουν οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» των ΑΝΕΛ. Κι αυτοί πολύ σύντομα θα είναι παρελθόν και θα καθαριστεί από την κόπρο ο σταύλος της Δεξιάς.  


Το που θα πάνε και τι θα κάνουν είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει. Στον κόσμο των ψεκασμένων δεν υπάρχει έλεος και λύπηση.



Θα έπρεπε να έχουν μάθει από άλλους «χρήσιμους ηλίθιους» του συστήματος:  
π.χ. τον Καρατζαφέρη που νόμισε ότι μετά την κυβέρνηση Παπαδήμου θα γίνει ο ρυθμιστής των εξελίξεων. 


Όποιο μικρό κόμμα στηρίζει μια κυβέρνηση και πιστεύει ότι μεγάλωσε το μπόι του και μπορεί να κρατά στα χέρια του την τύχη της Ελλάδας θα έχει κακό τέλος.

Κάποτε θα αντιληφθεί ο ελληνικός λαός τι παιχνίδια και για ποιους παίζουν. Ο καιρός γαρ εγγύς

Δεν υπάρχουν σχόλια: