"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Αντζελα! - «Εδώ η Ελλάδα χάνεται και το τέτοιο χτενίζεται»


Κλασικά συμπτώματα ανεξέλεγκτης ευτέλειας του κυριάρχου πολιτικού προσωπικού. Ο απύθμενος καιροσκοπισμός. Και ο αχαλίνωτος φιλοτομαρισμός!
 
Οταν τα βλέπεις σου ρχεται από τη μια να σέρνεσαι χάμω από τα γέλια και από την άλλη να ανατριχιάζεις από τον τρόμο.  

Θεούλη μου! Πόσο ακόμα πιο χαμηλά μπορεί να πέσει αυτή η έρμη χώρα; Πόσο;

Εχουμε και λέμε. Σχετικά με την μεταγραφή της Αντζελας Γκερέκου

Ενα. 
Το «κορίτσι της Μάνης» ορθώς έπραξε. Είδε το φως το αληθινό

Δύο. 
Και είδε το φως το αληθινό δια μέσου Ευάγγελου Βενιζέλου. Γιατί αυτός πρώτος, παρέα με τις μεγαλοστελεχάρες του τάχα μου σοσιαλιστικού και τάχα μου λαικού κινήματος, πρώτος αυτός και φυσικά οικιοθελώς εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ και βρέθηκε ως κόουτς στον πάγκο της Νέας Δημοκρατίας!

Τρία
Με απλά λόγια. Η μεταγραφή ολοσούμπιτου του ΠΑΣΟΚ, έγινε πολλά χρόνια πριν από την απόφαση της Αντζελας να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο της γαλάζιας στρούγκας

Τέσσερα
Που πάει να πει, πράσινο και γαλάζιο μαντρί ένα και το αυτό. Μαζί τα βρήκανε. Μαζί κυβερνήσανε. Μαζί τα υπογράψανε. Μαζί τα ψηφίσανε!

Πέντε
Επομένως η Αντζελα με την μεταγραφή της απλώς και σημειολογικώς, πιστοποιήσε αυτή ταύτη την απόλυτη συμπόρευση, ταύτιση και ομογενοποίηση Βαγγέλη με Αντώνη. Και τανάπαλιν

Εξι.  
Αρα αφού εσύ αρχηγέ κατέληξες κολλητός της Νέας Δημοκρατίας, γιατί εμένα που κατεβαίνω με τον Σαμαρά με κατηγορείς για αμοραλισμό; Με όποιον δάσκαλο θα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις!

Εφτά
Και άρα «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»

Οκτώ
Ομως η κατρακύλα ευτελισμού, διαπόμπευσης και εκφυλισμού του κυρίαρχου πολιτικού προσωπικού, μετά τον δημοσιογραφικών συνοδοιπόρων τους, αποτυπώνεται σε δύο γεγονότα:

Εννέα. 

Το πρώτο, ότι ο Βαγγέλης βολευόμενος απ αυτή την νεοδημοκρατική και τάχα μου λαθροχειρία, επιχειρεί να αναγάγει την «αρπαγή» της Αντζελας σε μέγιστο πολιτικό επιχείρημα και σε ύψιστη κόκκινη γραμμή διαφοροποίησης από τον συνέταιρό του Αντώνη Σαμαρά. Σα να λέει εμείς οι ηθικοί εσείς οι ανήθικοι. Ξέρετε τι λέει ο κόσμος; Χέστηκε η φοράδα στ αλώνι

Και δέκα. 
Το δεύτερο γεγονός αποτυπώνεται σε όλο αυτό τον δημοσιογραφικό ορυμαγδό. Επί δύο 24ωρα τώρα το «κορίτσι της Μάνης» απασχολεί και τρέφει μεγάλο μέρος του τάχα μου σοβαρού και δήθεν έγκυρου δημοσιογραφικού επιτελείου!
Αντί δηλαδή να κακαρίζουμε από τα χαχανητά. Αντί να απολαμβάνουμε επιθεωρησιακό νούμερο Στάθη Ψάλτη. Αντί να κάνουμε την καραπλακάρα μας, καθόμαστε και κουβεντιάζουμε σοβαρά για τον αμοραλισμό της Αντζελας και τις ανήθικες προτάσεις του Αντώνη
Βρε σεις. Μπας και είναι η πρώτη η η τελευταία φορά; Που πάει να πει «εδώ η Ελλάδα χάνεται και το τέτοιο χτενίζεται»

Δεν υπάρχουν σχόλια: