"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Οι Καλικάντζαροι της δραχμής αποκαλύφθηκαν

Από το ANTINEWS


Στην αυγή του 2015, και 15 ημέρες πριν τις πιο κρίσιμες ίσως εκλογές της Μεταπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε. Οι βουλευτές και τα στελέχη του είναι ασυγκράτητοι και απογύμνωσαν το κόμμα ακυρώνοντας την ψεύτικη προσπάθεια να στρίψει ο Τσίπρας το καράβι προς τη μετριοπάθεια.



Λένε ότι οι Καλικάντζαροι βγαίνουν αυτή την περίοδο για να ανακατέψουν τα σπίτια και να πειράξουν τους ανθρώπους. Οι Καλικάντζαροι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα εδώ μόνο που για λίγο καιρό προσπαθούσαν να καλυφθούν. Τη μάσκα έριξε αρχικά η βουλευτής κ. Φωτίου που μίλησε για δημοψηφίσματα που προφανώς θα έχουν ως πρώτο δίλημμα την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και συνέχισε ο Γ. Τόλιος ο οποίος είπε: «Το λέμε επίσημα στο πρόγραμμά μας: ότι μπορούμε να προβούμε και στη διακοπή των τοκοχρεολυσίων. Βεβαίως. Και μην το αμφισβητήσετε. Έχω εδώ την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ». 


Σε παρατηρήσεις των δημοσιογράφων ότι αυτή η κίνηση σημαίνει στάση πληρωμών και χρεοκοπία ο κ. Τόλιος ανέφερε «ακόμα και αυτό, διακοπή τόκων και χρεολυσίων» και σημειώνοντας πως είναι απόφαση του Συνεδρίου, διάβασε: «Χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αποκλείεται να ανασάνει η χώρα. Η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα. Πρώτα, αφού εξασφαλιστεί για ικανή περίοδο η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων». Δεν γίνεται διαφορετικά, συμπλήρωσε.



Αλλά και ο Γιάννης Μηλιός, ο… μαρξιστής που είναι υπεύθυνος για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει ότι θα πληρώσουν και ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα όπως έχει. Εμείς λέμε ότι μπορεί και να μην πληρώσουμε, διότι θα διαπραγματευτούμε. Θα πούμε ότι αυτό το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σύστημα ενοποιημένο. Κανείς δεν έχει συμφέρον να δημιουργήσει κρίση».



Με απλά λόγια αποκαλύπτεται η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο του το πρόγραμμα λέει ότι μπορεί η χώρα να πάει σε στάση πληρωμών. Να σταματήσει να πληρώνει τα χρέη της στους δανειστές και αν αυτό σημαίνει και χρεοκοπία, ε δεν έγινε και τίποτε. Αφού το λέει το πρόγραμμα γιατί να σκάμε όλοι εμείς που θα έχουμε διαλυθεί;



Η Ελλάδα πέρασε μια τεχνική χρεοκοπία το 2011 και 2012. Ο κόσμος έζησε δύσκολες στιγμές αλλά δεν κατάλαβε ουσιαστικά τι σημαίνει πραγματική χρεοκοπία. Δεν έγινε Αργεντινή, δεν σταμάτησαν τα ΑΤΜ να δίνουν χρήματα, δεν άδειασαν τα σούπερ μάρκετ, δεν κουρεύτηκαν οι καταθέσεις του. Υπέστη φοβερές δοκιμασίες, όμως όλες αυτές οι θυσίες είναι πολύ μικρότερες από μια πραγματική χρεοκοπία σαν κι αυτή που ονειρεύεται –και προγραμματικά- ο ΣΥΡΙΖΑ.



Οι εκλογές λοιπόν παίρνουν νέα τροπή και το διακύβευμα είναι διαφορετικό. Θέλουν δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ; Ε, λοιπόν, ας αποφασίσουν ότι στις 25 Ιανουαρίου δεν θα εκλεγεί μόνο μια ελληνική κυβέρνηση αλλά θα αποφασιστεί αν η χώρα θα μείνει εκτός ευρώ ή θα συνεχίσει να είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Οι δύο κόσμοι που συγκρούονται είναι:

Aυτός που θέλει μια Ελλάδα εντός του ευρώ και αυτός που ζητά να επιστρέψουμε στη δραχμή.  


Αυτό είναι το τελικό δίλημμα για τους πολίτες. Όλα τα υπόλοιπα έπονται.
 

Και βεβαίως πρέπει να τιμωρηθεί ο κ. Τσίπρας που λέει ασύστολα ψεύδη. Όταν δεσμεύεται πως θα είναι εγγυητής των καταθέσεων των Ελλήνων πρέπει να πει πώς θα το κάνει αυτό. Με μια στάση πληρωμών και έξοδο από το ευρώ καμιά κατάθεση δεν είναι διασφαλισμένη. Είτε λοιπόν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κουρελαρία και δεν ξέρουν τι τους γίνεται είτε έχουν κρυφή ατζέντα. Ας αποφασίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: