"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ποιοι θα κλάψουν προεκλογικά για την σύλληψη του καθάρματος Ξηρού?

Από το ANTINEWS

Δεν ξέρουμε αν είναι πολύ τυχερός κι αυτός και η κυβέρνηση αλλά σε διάστημα έξι μηνών ο Βασίλης Κικίλιας ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, χρεώνεται τη σύλληψη των δύο πιο σκληρών τρομοκρατών που διέφευγαν. Ο Νίκος Μαζιώτης και ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι στα χέρια της Αστυνομίας, είτε επειδή έκαναν μοιραία λάθη, είτε επειδή η αντιτρομοκρατική έκανε μεθοδική δουλειά είτε γιατί υπήρξαν κάποιοι που «έδωσαν» τους τρομοκράτες και πήραν τα χρήματα των επικηρύξεων. Μην ξεχνάμε ότι μόνο ο Ξηρός είχε επικηρυχθεί με 1 εκατ. ευρώ.

Όπως και να έχει, τον Ιούλιο πέρασαν χειροπέδες στον Μαζιώτη και έξι μήνες μετά στον «Μανόλη» της «17Ν» ενώ είχε μεσολαβήσει και η σύλληψη ενός άλλου τρομοκράτη μικρότερης κλίμακας του Αντ. Σταμπούλου. Αυτός είχε συλληφθεί και πάλι έπειτα από μεθοδική παρακολούθηση της γιάφκας στον Βύρωνα. Οι μόνοι επικίνδυνοι πλέον και από τα «βαριά» ονόματα που μένουν ασύλληπτοι είναι η Πόλα Ρούπα και ο Κ. Σακκάς. Η πρώτη είναι μάλλον ακίνδυνη με ένα μικρό παιδί μαζί της και ο δεύτερος, της νέας γενιάς τρομοκρατών, κάποια στιγμή θα πιαστεί στη φάκα.

Υπάρχουν και τρεις ποινικοί (Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Χριστοδούλου και Σπύρος Δραβίλας) που συμμετείχαν στη ληστεία της τράπεζας στο Δίστομο και οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι.

Προφανώς και στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έχουν… λυσσάξει από το θυμό τους. Θα σκέφτονται ότι η κυβέρνηση έστησε σόου προεκλογικά για να καρπωθεί επικοινωνιακά τα οφέλη της σύλληψης του Ξηρού. Και καλά θα κάνουν που είναι θυμωμένοι αλλά δυσκολεύονται να το πουν. Τι να βγουν να υποστηρίξουν; Ότι έγινε προεκλογικά η σύλληψη;  

Σημασία έχει για τον τόπο ότι «ξεβρόμισε» η χώρα από τον επικίνδυνο τρομοκράτη. Ελπίζουμε μόνο να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη και δίνονται άδειες σε τρομοκράτες που βαρύνονται με ειδεχθή εγκλήματα. Μην ξεχνάμε ότι ο Ξηρός απέδρασε έπειτα από 9ήμερη άδεια που είχε πάρει πέρυσι ενώ ο Μαζιώτης είχε φύγει με τη Ρούπα καθώς είχε παρέλθει το 18μηνο της προφυλάκισής του.

Η Αστυνομία έχει κάθε λόγο να είναι τσαντισμένη με τους δικαστές διότι λέει ότι αυτή πιάνει τους τρομοκράτες και τα δικαστήρια τους αφήνουν. Να που τώρα υπάρχει μια ευκαιρία να αποδείξουν ότι δεν μπορεί η τρομοκρατία να μένει ατιμώρητη. Άλλωστε οι φυλακές Δομοκού υψίστης ασφαλείας στις οποίες έχουν ήδη μεταφερθεί Γιωτόπουλος, Κουφοντίνας κ.λπ. είναι μια απόδειξη ότι μπορεί να υπάρχει κράτος. 

Μην ξεχνάμε ότι είναι οι φυλακές που θέλει να καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις γίνει κυβέρνηση. Προφανώς το σχέδιο του Τσίπρα θα είναι να αφήσει ανοικτές τις φυλακές και να προσφέρει απλόχερα άδειες σε δειλούς τρομοκράτες όπως ο Μαζιώτης και ο Ξηρός.

Καμιά λύπηση για ανθρώπους που βάζουν την ιδεολογία τους πάνω από την ανθρώπινη ζωή και που βαρύνονται με ειδεχθείς δολοφονίες. Επειδή θα υπάρξουν καλοθελητές που θα μιλήσουν για προεκλογικό σόου της κυβέρνησης να θυμίσουμε ότι ο «Μανόλης της 17Ν» έχει στην πλάτη του το αίμα από τουλάχιστον 8 δολοφονίες. Μεταξύ αυτών έχει βάψει τα χέρια του με το αίμα του μικρού Αξαρλιάν στο Σύνταγμα, κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της Ε.Ο. 17Ν. Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση. Ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν είναι αυτός που είδαμε πριν ένα χρόνο στο βίντεο να μιλά για νέους αγώνες. Τότε που με την κόμμωση… Playmobil και τις φωτογραφίες του Τσε, του Αρη και του Κολοκοτρώνη από πίσω του είχε κάνει οικονομική ανάλυση για το Μνημόνιο. Δεν είναι ο κουρασμένος 60άρης που τον βλέπεις και τον λυπάσαι. Είναι ένας εγκληματίας από εκείνους που δε υπολόγιζαν τίποτε. Στρατολογημένος από τον Κουφοντίνα ή Φαρμακοχέρη, ανήκε στον σκληρό πυρήνα της «17Ν» αλλά ήταν κι από τους πρώτους που τα «ξέρασε» όλα μόλις συνελήφθη.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε πώς ζούσε τον τελευταίο χρόνο. Ποιος του πλήρωνε το νοίκι στη μονοκατοικία της Αναβύσσου και ποιος το φαΐ. Να έχει σχέση με άλλους τρομοκράτες και ποινικούς που τον βοηθούσαν; Χωρίς να έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου, με λεφτά από ληστείες και άλλες απάτες μια χαρά τρομοκράτης μπορεί να λέγεσαι και να κάνεις κριτική για την οικονομική κρίση.

Δεν πειράζει λοιπόν που ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει το μαντήλι για να σκουπίσει τα δάκρυά του γιατί συνελήφθη το μπουμπούκι. Δεν πειράζει που μπορεί να έχασε και μια ψήφο:

  Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Έλληνας αισθάνεται πλέον πιο ασφαλής με τον Ξηρό ξανά στα κάγκελα. Διότι αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα τότε ευτυχώς που συνελήφθη για να μην θρηνούσαμε θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: