"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Ο εχθρός είναι η εικόνα του εχθρού

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Είναι υπερβολικά δύσκολο να βρει κανείς τα κατάλληλα λόγια για τη φρίκη που προκαλεί το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και να βρει απάντηση στο «γιατί» αυτή η ανόητη βία (...) 

Ορισμένοι στην πολιτική και στα ΜΜΕ, όμως, ξέρουν πάλι αμέσως και με ακρίβεια τι θα έπρεπε να σκεφτούμε και να κάνουμε σε μια τέτοια στιγμή.

Οπως ξέρουν και το ποιος -εκτός από τους δράστες- είναι υπεύθυνος γι' αυτό το τρομακτικό έγκλημα:  

Tο Ισλάμ και όλοι όσοι υποβαθμίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτήν τη θρησκεία (...)

Θα ήταν μοιραίο, όμως, να αναμετρηθούμε συνολικά με το Ισλάμ, αυτήν τη μεγάλη και παλιά παγκόσμια θρησκεία, για τους εξτρεμιστές και τις αιρέσεις της. Σε τελική ανάλυση δεν καταδικάζεται το σύνολο του χριστιανισμού για τους δικούς του εξτρεμιστές, οι οποίοι, για παράδειγμα, με τη Βίβλο ανά χείρας δολοφονούσαν γυναικολόγους στην Αμερική επειδή πραγματοποιούσαν εκτρώσεις. Ούτε καταδικάζεται το σύνολο των Εβραίων επειδή ορισμένοι ομόθρησκοί τους, επικαλούμενοι τη θρησκεία τους, πραγματοποιούν βάρβαρες, βίαιες ενέργειες εις βάρος των Παλαιστινίων.

Οι τρομοκράτες αυτοί δεν μισούν τίποτα περισσότερο από ό,τι τις δυτικές μας αξίες, τα επιτεύγματα, τις πεποιθήσεις και τις ελευθερίες μας, τις οποίες κερδίσαμε με σκληρούς αγώνες

 Θα τις υπερασπιστούμε, όμως, με επιτυχία μόνο εάν συνεχίσουμε να φερόμαστε, να μιλάμε, να γράφουμε, να ζούμε και να αγαπάμε εξίσου ελεύθερα και χωρίς φόβο όπως μέχρι τώρα. Θα τις υπερασπιστούμε αν υποστηρίζουμε τα βασικά μας δικαιώματα με πυγμή και δεν ανεχτούμε να γίνουν εκπτώσεις. 

Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι ΗΠΑ ριζοσπαστικοποιήθηκαν και απαρνήθηκαν τις αξίες τους:


Αυτή η προδοσία έχει ακόμη ένα πολύ υψηλό τίμημα

Αυτό θα έπρεπε να είναι μάθημα προς την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: