"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Τρομοκρατική επίθεση με 11 νεκρούς σε σατιρικό περιοδικό στο Παρίσι

Τουλάχιστον έντεκα νεκροί και δέκα τραυματίες εκ των οποίων οι πέντε σοβαρά είναι σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας ο τραγικός απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo» στο Παρίσι. 

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ που μετέβη στην περιοχή έκανε λόγο για μια πράξη εξαιρετικής βαρβαρότητας, χαρακτήρισε την επίθεση «τρομοκρατική ενέργεια» και πρόσθεσε ότι η Γαλλία ανεβάζει τα επίπεδα συναγερμού στο υψηλότερο δυνατό σημείο.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» δύο δράστες με κουκούλες άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ στο κτίριο, ενώ όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο σημείο υπήρχαν αρκετοί αστυνομικοί και ακούστηκαν τουλάχιστον τριάντα πυροβολισμοί.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε μέσω Twitter την θλίψη του για το περιστατικό και εξέφρασε την συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων.

Η τελευταία ανάρτηση του περιοδικού στο Twitter δείχνει μια γελοιογραφία του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπαρκ αλ Μπαγγκνάντι.


Τον Νοέμβριο του 2011 το κτίριο είχε δεχτεί επίθεση με μολότοφ, έπειτα από τη δημοσίευση μιας εικόνας του προφήτη Μοχάμεντ στο εξώφυλλο του περιοδικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: