"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: Κεμάλ εσύ σούπερ σταρ !!!


Η υποψηφιότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις προεδρικές εκλογές, έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τη βασική θέση του συντηρητικού Ισλάμ που εκπροσωπεί. Την αλλαγή, δηλαδή, του πολιτικού συστήματος της χώρας, σε βάρος του λαϊκού κράτους. 

Η  νίκη του Ερντογάν, θα καταστήσει αυτόν τον μαχητικό αντικεμαλιστή, δεύτερο ισχυρότερο πολιτικό στην ιστορία της Τουρκίας

Δεύτερο, αλλά ουδέποτε πρώτο, καθώς τη θέση αυτή νέμεται ο ιδρυτής του λαϊκού κράτους, Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο εθνάρχης των Νεότουρκων (και απηνής διώκτης των χριστιανικών πληθυσμών) είναι ο πραγματικός -και διαχρονικός- νικητής των εντυπώσεων σ' αυτή τη χώρα. Όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου, θα δεις την εικόνα του να κυριαρχεί: σε λάβαρα και σε σημαίες, σε πίνακες ζωγραφικής, σε κεντήματα, σε t-shirts, σε αναπτήρες, σε μαγνητάκια ψυγείων, σε αυτοκόλλητα, σε διαφημίσεις διαφόρων προϊόντων και ό,τι σε άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. 

Αποδεικνύοντας, έτσι, πως παραμένει ο αδιαφιλονίκητος σούπερ σταρ στην Τουρκία.















Δεν υπάρχουν σχόλια: