"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Mύκονος, έγκλημα χωρίς τιμωρία. Από τον Αυστραλό Ντουζόν Ζάμιτ ως τον 10χρονο



Νησί του θανάτου η Μύκονος με τοπικούς άρχοντες οι οποίοι είναι αχυράνθρωποι της ντόπιας Μαφίας-τίποτε λιγότερο.



Οι μαφιόζοι βάζουν μπροστά τους τζουτζέδες, τους ντιριντάχτα, για να λεηλατούν ανενόχλητοι το νησί που θα αποτελούσε δυσφήμηση για την Μποκοτά, αν το συγκρίνεις με την πρωτεύουσα της Κολομβίας.



Το νησί κάθε τόσο ξερνάει πτώματα, ενώ οι ξυλοδαρμοί των μπράβων είναι σε ημερήσια διάταξη.



Ο θάνατος του 10χρονου δεν ήταν παρά η "φυσιολογική" εξέλιξη της αέναης ανομίας η οποία κυριαρχεί στο νησί. Ετσι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ανήμερα της κηδείας του μικρού λειτουργεί κανονικά η μοιραία επιχείρηση θαλασσίων παιχνιδιών στην παραλία Καλό Λιβάδι.(...)



Μόλις λίγες μέρες πριν μπροστά σε μια φρικιαστική αποκάλυψη βρέθηκαν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Μυκόνου, πού κλήθηκαν να ανοίξουν με τη βοήθεια κλειδαρά ένα από μέρες κλειστό διαμέρισμα σε κτίριο του νησιού, όταν βρέθηκαν μπροστά σε ένα πτώμα.


Η σορός, που βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης, ανήκε σε άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων και, από την εξερεύνηση του χώρου, διαπιστώθηκαν ενδείξεις ότι είχε πέσει θύμα ανθρωποκτονίας.



Στο μεταξύ νωπές είναι οι μνήμες από την δολοφονία του νεαρού Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ.



Τότε ο τραγικός πατέρας είχε σοκαρισθεί από την μη απονομή Δικαιοσύνης κάτι που όπως όλα δείχνουν επαναλαμβάνεται αενάως στην Μύκονο. Το νησί της ατιμωρησίας των εγκλημάτων, επειδή η ντόπια Μαφία έχει άκρες στην Δικαιοσύνη και στις παράγκες της.



«Γιατί τους άφησαν ελεύθερους;» ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ από την απόφαση του δικαστηρίου που άφησε ελεύθερους τους 3 από τους 4 δράστες της δολοφονίας του γιου του δηλώνει ο Όλιβερ Ζαμίτ.«Αδυνατώ να κατανοήσω αυτή την απόφαση», δήλωσε φανερά οργισμένος. Για όσους τον έζησαν από κοντά από την πρώτη ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα, τη στιγμή που πληροφορήθηκε πως οι 3 από τους 4 αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικό όρο εξόδου από τη χώρα και την υποχρέωση ενός από αυτούς να δίνει το «παρών» μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, ήταν η πρώτη που έδειξε πραγματικά θυμωμένος.


«Θέλω ο κόσμος να μάθει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που αφαίρεσαν τη ζωή του γιου μου. Να δει τα πρόσωπά τους. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν εκεί όταν δολοφονήθηκε ο γιος μου. Όχι όμως για να τον βοηθήσουν. Γιατί λοιπόν να προστατεύονται;», έλεγε μη μπορώντας να συγκρατήσει την οργή του. Σε ιδιωτικές του συζητήσεις ζητούσε να μάθει τι προβλέπει η ελληνική Δικαιοσύνη για όσους συμμετέχουν σε δολοφονίες, προκειμένου, όπως έλεγε να κατανοήσει το σκεπτικό της απόφασης. Ζήτησε μάλιστα, απευθυνόμενος στους γονείς όλου του κόσμου, να έρθουν στη θέση της οικογένειάς του και να καταλάβουν πώς νιώθουν, όταν ξέρουν ότι οι τρεις από τους υπεύθυνους για τον θάνατο του γιου του είναι ακόμα ελεύθεροι.

Στο μεταξύ νέα περιστατικά άγριου ξυλοδαρμού τουριστών από μπράβους στη Μύκονο αποκαλύπτονται καθημερινά, δίνοντας μια εικόνα Φαρ Ουέστ για το νησί των ανέμων.
 

Τις συμπλοκές με πρωταγωνιστές φουσκωτούς των μπαρ και θύματα νεαρούς τουρίστες καταγγέλλουν φορείς και κάτοικοι της Μυκόνου που αποκαλύπτουν ένα καθεστώς ατιμωρησίας για τους θύτες.

 

«Ο αδελφός μου κι εγώ είχαμε μια διαμάχη με έναν οδηγό ταξί που δεν ήθελε να μας δώσει πίσω τα ρέστα μας. Ξαφνικά είδαμε τον ταξιτζή να καλεί κάποιον από το κινητό του. Σε λίγα λεπτά μαζεύτηκαν 15 Έλληνες που άρχισαν να μας χτυπούν με ρόπαλα, αλυσίδες, μπουνιές και κλωτσιές, και μας ζητούσαν να τους δώσουμε τα πορτοφόλια μας», περιγράφει την οδυνηρή εμπειρία που έζησε τον Ιούλιο ο Νταν Χέκεντορφ.

 

Ο 30χρονος Αυστραλός, όπως καταγγέλλει, χρειάστηκε να κάνει σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για να μη χάσει το μάτι του

«Η κόγχη του ματιού μου κομματιάστηκε και χρειάστηκε να υποβληθώ σε σειρά επεμβάσεων. Ο γιατρός που με χειρούργησε μου είπε πως βασικά είμαι τυχερός που ζω», λέει ο κ. Χέκεντροφ, ο οποίος θέλησε να δημοσιοποιήσει τη δική του ελληνική περιπέτεια. 


«Προσωπικά κάνω έκκληση στο αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσουν μια προειδοποίηση στους τουρίστες για τους κινδύνους που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν».

Την αποκάλυψη πως την εβδομάδα που δολοφονήθηκε ο νεαρός Αυστραλός έγιναν τρεις ακόμη επιθέσεις μπράβων σε τουρίστες κάνει ο δημοτικός σύμβουλος της Μυκόνου Γιάννης Κουκάς. Όπως αποκαλύπτει, μπράβοι γνωστού κλαμπ στη Χώρα της Μυκόνου ξυλοφόρτωσαν ομάδα Ισπανών τουριστών, ενώ στο αστυνομικό τμήμα έγινε και καταγγελία για βιασμό τουρίστριας. Την ίδια ώρα ο ο τότε δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης εμφανίζονταν να αγνοεί την κατάσταση που επικρατούσε στο νησί και επιμένει πως δεν υπάρχουν μπράβοι και, αν υπάρχουν, αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά.

 

Μόνο μέσα σ΄ ένα καλοκαίρι στη Μύκονο σχηματίστηκαν 130 δικογραφίες για κατοχή και χρήση ναρκωτικών οι οποίες εκκρεμούν τη στιγμή που οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους βρίσκονται και πάλι ανενόχλητοι στο νησί, όπως απεκάλυπτε στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: