"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Kυκλοφορεί σήμερα το πρώτο γκέι περιοδικό

Το πρώτο γκέι περιοδικό στην Τουρκία Πρόκειται για μια μικρή επανάσταση για την τουρκική κοινότητα των ομοφυλόφιλων, καθώς το πρώτο γκέι περιοδικό είναι έτοιμο να βγει σε επιλεγμένα σημεία στην Τουρκία στις 5 Αυγούστου, προβάλλοντας ένα τμήμα της κοινωνίας που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές διακρίσεις στην καθημερινή του ζωή.

«Θέλουμε να σπάσουμε όλα τα ταμπού, αλλά σιγά- σιγά« δηλώνει ο Εμίρ Αγκούν, ο νεαρός αρχισυντάκτης του GayMag. Ο Αγκούν προσθέτει ότι είναι ικανοποιημένος με την προσοχή που έχει τραβήξει, καθώς και τις θετικές απαντήσεις που έχει αλιεύσει κατά την προετοιμασία της πρώτης έκδοσης.
«Είναι λες και όλοι το περίμεναν εδώ και πολύ καιρό. Είναι απόλυτα φυσιολογικό που πολλοί αντιτίθενται σε αυτό, αν και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα το αγαπήσουν. Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό, η ίδια η έκδοση του GayMag αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για να σπάσουμε τα ταμπού» λέει ο Αγκούν.

Το πρώτο εξώφυλλο εκπλήσσει καθώς είναι αφιερωμένο στην αμερικανίδα ντίβα της ποπ Μαράια Κάρεϊ, που δέχτηκε με μεγάλη της χαρά να φωτογραφηθεί για το περιοδικό. Επίσης, μία τουρκάλα ηθοποιός και τραγουδίστρια, η Χούλια Αβσάρ σε συνέντευξή της που φιλοξενείται στις σελίδες του, δηλώνει πως δε θα θεωρούσε παράξενο αν η κόρη της μια μέρα της ανακοίνωνε πως είναι ομοφυλόφιλη.

Το περιοδικό θα διανέμεται δωρεάν στα καταστήματα D&R σε όλη την Τουρκία για ένα χρόνο, χάρη στη χορηγία μιας εφαρμογής ερωτικών ραντεβού. «Υιοθετήσαμε αυτή την στρατηγική για να δούμε πόσο γρήγορα θα ανέβουν τα νούμερα» εξηγεί ο Αγκούν.

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού παραδέχεται επίσης ότι ένας από τους στόχους είναι να βοηθήσει όσους θέλουν να αποκαλυφθούν, όσους φοβούνται να πούνε στους συγγενείς τους ότι είναι ομοφυλόφιλοι λόγω της κοινωνικής πίεσης. «Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όλους αυτούς τους νέους στην Τουρκία που ξέρουν ότι είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά το κρύβουν και αναζητούν διέξοδο».



Πηγή: Hurriyet

Δεν υπάρχουν σχόλια: