"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Eρώτηση στη Βουλή "γιατί η Ελλάδα δημιούργησε στρατιωτικά φυλάκια σε δυο νησιά τα οποία,, θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία και τα οποία η Ελλάδα είχε προηγουμένως καταλάβει αμαχητί. "

 
Ο υπαρχηγός του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σεζγκίν Τανρίκουλου με ερωτηση την οποία υπέβαλε στη βουλή ζητά από τον υπουργό Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα δημιούργησε στρατιωτικά φυλάκια σε δυο νησιά τα οποία, κατά τη γνώμη του, θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία και τα οποία η Ελλάδα είχε προηγουμένως καταλάβει αμαχητί.

Ο κ. Τανρίκουλου αναφέρει ότι φωτογραφίες που έχουν  αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων δείχνουν τον αρχηγό του ελληνικού Στρατού να επιθεωρεί τις στρατιωτικές βάσεις στα νησιά.

"Είναι αλήθεια",
ρωτά ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι "δημιουργήθηκαν στρατιωτικά φυλάκια στα νησιά όπως αναγγέλλουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις; Αν αυτό αληθεύει, τι έκανε η Τουρκία σχετικά; Επί πόσο διάστημα ελληνικές δυνάμεις παραμένουν στα δυο νησιά; Ποια είναι η κατάσταση σε ότι αφορά τα άλλα (διεκδικούμενα) νησιά; 
Πόσα είναι τα (διεκδικούμενα) νησιά τα οποία δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: