"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΘΡΗΣΚΕΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Σαμαράς μηνύει Τσίπρα για την επίσκεψη στο Άγιον Όρος - Για απόπειρα κλοπής των θρήσκων ψηφοφόρων που αποτελούν πάγια και διαρκή ιδιοκτησία του με δημιουργία «Αριστεράς του Κυρίου», κατηγορεί ο Πρωθυπουργός, τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης



Στα δικαστήρια πρόκειται να κριθεί τελικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς που αφορά την κυριότητα των ψηφοφόρων εκείνων που αποφασίζουν με αποκλειστικά θρησκευτικά κριτήρια και επιλέγουν μόνο «ανθρώπους του Θεού», ύστερα από την αγωγή που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.


Εξάλλου, με δηλώσεις του, ο Αντώνης Σαμαράς απείλησε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι αν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο «Περιβόλι της Παναγίας», απαγγείλει και αυτός το «Πιστεύω», μπροστά στις κάμερες, θα βρεθεί επίσης κατηγορούμενος για λογοκλοπή και παραβίαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας.


Πάντως, τα νέα για την αντιδεοντολογική και έξω από κάθε κανόνα πολιτικού fair play επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος, έχουν αναστατώσει το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, που συνεδριάζει εκτάκτως προκειμένου να χαράξει στρατηγική αντίδρασης.


Κάποιοι προτείνουν στον Αντώνη Σαμαρά να προκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα σε θρησκευτική μονομαχία, όπου θα ψάλλουν εναλλάξ θρησκευτικούς ύμνους και ο Πέτρος Γαϊτάνος θα κρίνει τελικά ποιος τους τραγούδησε καλύτερα.


Κάποιοι άλλοι, ενόψει της επικείμενης υπόσχεσης του Αλέξη Τσίπρα ότι η Εκκλησία θα παραμείνει εκτός ΕΝΦΙΑ, προτείνουν στον πρωθυπουργό να πλειοδοτήσει, δίνοντας ειδικό επίδομα θρησκευτικού ένστολου στους μοναχούς.


Επίσης, ακούστηκε η πρόταση να «απαντήσει ο πρωθυπουργός με το ίδιο νόμισμα», επισκεπτόμενος τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Τέλος, δεν λείπουν κι εκείνοι που προτείνουν πιο δραστικές λύσεις, όπως τον ακροβολισμό του Τάκη Μπαλτάκου και των «δικών του» στις γύρω περιοχές, προκειμένου να εμποδίσουν τους κομμουνιστές να παραβιάσουν το άβατο.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: