"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜ - ΓΑΛΛΙΑ: Πούστης ιμάμης διαδίδει το μήνυμα της ανεκτικότητας - Ανοιξε τζαμί στο Παρίσι φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους

Photo: Ο Ζαχέντ την ώρα που παντρεύει τις δυο γυναίκες στη Στοκχόλμη
 
Ομοφυλόφιλος ιμάμης στη Γαλλία διαδίδει το μήνυμα της ανεκτικότητας: άνοιξε ένα τζαμί φιλικό προς τους γκέι στο Παρίσι και πρόσφατα πάντρεψε ένα ζευγάρι λεσβιών στη Σουηδία.

Ο Λυντοβίκ Μοχάμεντ Ζαχέντ γεννήθηκε στην Αλγερία. Οι γονείς του μετακόμισαν στο Παρίσι όταν ήταν παιδί. Όταν πήγε σχολείο πρώτη φορά, ο δάσκαλος τον ρώτησε αν ήταν αγόρι ή κορίτσι. Ο πατέρας του σταμάτησε να του μιλάει ή να τον κοιτάζει.

Όπως διηγήθηκε στο «Spiegel», που τον συνάντησε στη Στοκχόλμη, από πολύ νωρίς άρχισε να αναρωτιέται γιατί βρέθηκε στη Γη και να έχει αμφιβολίες για τον εαυτό του. Αναζητώντας απαντήσεις, πήγε σε ένα τζαμί σε ηλικία 12 ετών.  
 
Το Κοράνι περιέχει όλες τις απαντήσεις, του είπαν. Ο Ζαχέντ το διάβασε και έγινε σαλαφιστής (φανατικός ισλαμιστής). Αποφάσισε να γίνει ιμάμης και πήγε στη Μέκκα να σπουδάσει. Μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο με τον Τζιμπρίλ. Σε ηλικία 17 ετών, ο Ζαχέντ έμενε ξύπνιος όλη νύχτα για να κοιτάζει τον Τζιμπρίλ. Κατάλαβε ότι η αγάπη του γι' αυτόν ήταν διαφορετική από εκείνη που ένιωθε για τους άλλους σαλαφιστές. Του μίλησε, αλλά ο Τζιμπρίλ τον απέκρουσε.
 
Ο Ζαχέντ επέστρεψε στη Γαλλία, ξύρισε τη γενειάδα του και σταμάτησε να προσεύχεται. Στράφηκε στη διασκέδαση και στα ναρκωτικά. Κόλλησε και τον ιό HIV. Εκείνη την εποχή ήταν σαν χαμένος, λέει σήμερα.  

Μια μέρα, κάλεσε τους γονείς του στο δωμάτιό του και τους είπε ότι ήταν γκέι. Η μητέρα του ξέσπασε σε κλάματα ενώ ο πατέρας του τον κοίταξε για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό και του είπε: «Το ξέραμε». Και πρόσθεσε, απευθυνόμενος προς τη μητέρα που δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει: «Προσπαθεί μάταια να αλλάξει τα τελευταία 15 χρόνια, πρέπει λοιπόν να τον αποδεχθούμε». Και του χαμογέλασε για πρώτη φορά.

Ο Ζαχέντ σπούδασε ψυχολογία και ανθρωπολογία και άρχισε να εργάζεται σε φιλανθρωπική οργάνωση. Σε ηλικία 30 ετών, ταξίδεψε στο Πακιστάν για τη δουλειά του. Μια μέρα, έπεσε στα γόνατα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και άρχισε να προσεύχεται.

Ξαναδιάβασε προσεκτικά το Κοράνι και δεν βρήκε ούτε μια σούρα που να καταδικάζει την ομοφυλοφιλία. Πριν από δυο χρόνια, όταν έγινε γνωστό ότι κανένας ιμάμης δεν δεχόταν να θάψει έναν μουσουλμάνο τρανσέξουαλ που είχε πεθάνει στη Γαλλία, ο Ζαχέντ ίδρυσε ένα τζαμί στο Παρίσι φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους.

Παράλληλα βρήκε ένα σύντροφο, τον οποίο αργότερα παντρεύτηκε. Τους πάντρεψε ένας φίλος τους ιμάμης.
 
Σήμερα ο Ζαχέντε είναι 37 ετών. Ταξιδεύει στον κόσμο και δίνει διαλέξεις για την ομοφυλοφιλία στο ισλάμ. Στη Σουηδία πήγε για να παντρέψει ένα ζευγάρι γυναικών.

Λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για τη Στοκχόλμη, ο σύζυγός του τον εγκατέλειψε. Ο Ζαχέντ πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του ο οποίος του είπε. «Τα ζευγάρια χωρίζουν. Είναι φυσικό, γιε μου. Δεν έχει να κάνει με την ομοφυλοφιλία σου»
 
Ήταν η πρώτη φορά που ο πατέρας του ξεστόμισε την λέξη «ομοφυλοφιλία». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: