"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: «Φτιάξτε τέμενος στην Αθήνα, για να λειτουργήσει η Χάλκη» - Οι ωμοί εκβιασμοί του Τούρκου υπουργού Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου από τη βόρεια Ελλάδα


Οργή αλλά και σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Υγείας στην Ελλάδα Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος έκανε μια μικρή... τουρνέ στη βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ραμαζανιού. 

Ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» σε παλαιότερα ρεπορτάζ της, έχει στενές σχέσεις με το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB), για ακόμη μια φορά προκάλεσε αντιδράσεις με τις τοποθετήσεις του, καθώς όπου βρισκόταν και στεκόταν ζητούσε τζαμιά για τους μουσουλμάνους!
 
Το αποκορύφωμα των προκλήσεων ήταν όταν ο Μουεζίνογλου, όπως σημειώνει σε εκτενές ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Star» της Τουρκίας, αναφέρθηκε στη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Ο Τούρκος υπουργός έσπευσε να κατηγορήσει την ελληνική πλευρά ότι διακατέχεται από μεγάο κόμπλεξ και γι’ αυτό δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην ανέγερση του τζαμιού, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Star», τόνισε πως αν η ελληνική πλευρά επιθυμεί την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τότε θα πρέπει σε πρώτη φάση να λειτουργήσει τέμενος στην Αθήνα!


Η προπαγάνδα για τα τζαμιά ξεκίνησε από τις πόλεις της δυτικής Θράκης, όπου έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα που πρέπει να διεκδικήσει την ταυτότητά της». Συνεχίζοντας την περιοδεία του έφτασε στη Βέροια, όπου ζήτησε να ανοίξει για τους μουσουλμάνους το Eminzade Havı Ahmet Ağa τζαμί, που χτίστηκε το 1716, όπως επίσης και το κοντινό, πάλι μέσα στη Βέροια, Musalla Namazgah τζαμί. «Μακάρι και σε αυτά τα δυο τζαμιά σήμερα να τελούνταν namaz, καθώς και στην περιοχή αυτή υπάρχει μεγάλη μουσουλμανική μειονότητα 3.000 μουσουλμάνων (!), η οποία ζητά απεγνωσμένα τρόπο να τελέσει τα θρησκευτικά καθήκοντά της» φέρεται ότι είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Star».

Ο κ. Μουεζίνογλου, σύμφωνα με πηγές της «δημοκρατίας», όλο το διάστημα της παραμονής του στη βόρεια Ελλάδα ήρθε σε επαφή με πρόσωπα-κλειδιά της τουρκικής «δύναμης κρούσης» και ειδικότερα φέρεται ότι είχε επαφές και με στελέχη του DEB στη Θράκη, με τα οποία διατηρεί στενές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: