"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Απολύθηκε δημοσιογράφος για συνέντευξη στον Γκιουλέν - Στα κάγκελα η "προστάτιδα" της "ελευθερης" δημοσιογραφικής έκφρασης ... Ραχηλ!!!

Απολύθηκε Τουρκάλα δημοσιογράφος για συνέντευξη στον Γκιουλέν Για νέο κρούσμα λογοκρισίας κάνουν λόγο τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία μετά από την απόλυση γνωστής δημοσιογράφου, ανταποκρίτρια της εφημερίδας Sabah, η οποία έχασε τη δουλειά της εξαιτίας συνέντευξης που πήρε ο σύζυγός της, επίσης δημοσιογράφος, στον ορκισμένο εχθρό του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη στην εφημερίδα La Repubblica, όπου ο σύζυγος της τουρκάλας δημοσιογράφου Γιασεμίν Τασκίν είναι ανταποκριτής. Η γυναίκα επιβεβαίωσε ότι η απόλυσή της, την οποία πληροφορήθηκε μέσω email, από τη Sabah έγινε εξαιτίας της συνέντευξης αυτής

Είναι η δεύτερη φορά που η δημοσιογράφος χάνει τη δουλειά της για τον ίδιο σχεδόν λόγο. 

Όπως αναφέρει η ίδια, το 1998 ο σύζυγός της είχε δημοσιεύσει μια συνέντευξη του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τότε η Τασκίν απολύθηκε από το πρακτορείο «Ανατολή», στο οποίο εργαζόταν ως ανταποκρίτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: