"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Οι Ταλιμπάν έσφαξαν 17 άτομα σε γλέντι γιατί αγνόησαν την απαγόρευση της συνεύρεσης ανδρών και γυναικών

Που είναι ο ΣοσιαλΗστής Γιωργάκης να τους φέρει εδω να "αφομοιωθούν" πολιτιστικά?

ΚΑΜΠΟΥΛ. Τις μαύρες ημέρες της περιόδου της διακυβέρνησης των Ταλιμπάν επανέφερε στη μνήμη η σφαγή 15 ανδρών και δύο χορευτριών στην περιοχή Μούσα Κάλα της νότιας επαρχίας Χελμάντ.  

Αιτία του αποτρόπαιου εγκλήματος ήταν ότι τα θύματα τόλμησαν να αγνοήσουν την απαγόρευση της συνεύρεσης ανδρών και γυναικών και συμμετείχαν σε γλέντι με μουσική, την Κυριακή το βράδυ. 

Οι Ταλιμπάν, που ελέγχουν την περιοχή, το πληροφορήθηκαν, έκαναν έφοδο στο σπίτι όπου γινόταν το γλέντι και αποκεφάλισαν ή έκοψαν τον λαιμό στους παριστάμενους και στις χορεύτριες.

Μέχρι χθες το βράδυ κανείς δεν είχε αναλάβει την ευθύνη, τη σφαγή επιβεβαίωσε όμως ο κυβερνήτης της επαρχίας, ενώ προεστός μιας φυλής της περιοχής είπε σε ξένο ανταποκριτή ότι στο διάστημα του Pαμαζανιού αποκεφαλίστηκαν τρεις άνθρωποι και πρόσφατα ο γιος ενός προεστού. 

Αλλο πρόσφατο αιματηρό επεισόδιο με τους Ταλιμπάν και πολίτες συνέβη τον Ιούνιο, όταν ένοπλοι όρμησαν σε ξενοδοχείο κοντά στην Καμπούλ, γνωστό για «ξέφρενα πάρτι» και εκτέλεσαν 20 ανθρώπους


Προχθες τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά την αιματοχυσία για «λόγους τιμής» στη Μούσα Κάλα, οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον φυλακίου του αφγανικού στρατού στο Ουασίρ της επαρχίας Χελμάντ, σκότωσαν 10 Αφγανούς στρατιώτες και τραυμάτισαν τέσσερις. Σύμφωνα με Αφγανό αξιωματικό, πέντε στρατιώτες ακολούθησαν με τα όπλα τους Ταλιμπάν.

KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: