"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ελλάς Ελλήνων Ανεξαρτήτων

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ

Αν ο περίφημος «Θεός της Ελλάδος» έχει σατανικό χιούμορ και ο Πάνος Καμμένος γίνει πρωθυπουργός, βάσει του προγράμματος που έχει δοθεί προς δημόσια διαβούλευση, θα συστήσει αμέσως «Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, υπό τον πρωθυπουργό, απαρτιζόμενο από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, ο οποίος έχει όλες τις αρμοδιότητες του υπουργού που προβλέπονται από το Σύνταγμα, τον Αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Ανώτατο Αξιωματικό ε.α. των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας (σ.σ.: δεύτερος αναπληρωτής αυτός), Ανώτατο Αξιωματικό ε.α. των Σωμάτων Ασφαλείας, τους Αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, και τους είκοσι καλύτερους (sic) στρατηγικούς αναλυτές της χώρας».

Tι θα κάνει αυτό το Συμβούλιο; 

«Πλέον της διαχείρισης κρίσεων, αρμοδιότητα του Συμβουλίου Εθνικής Στρατηγικής και Διαχείρισης Κρίσεων (σ.σ.: εν τω μεταξύ ο τίτλος του Συμβουλίου έχει αλλάξει καθ’ οδόν, αλλά δεν πειράζει) είναι η μελέτη, η αναθεώρηση και η υποβολή προς έγκριση με αυξημένη πλειοψηφία των στρατηγικών σχεδίων που έχει παράξει πρωτογενώς το Συμβούλιο Στρατηγικής Υποστήριξης (σ.σ.: πάλι αλλάζει ο τίτλος) από τη Βουλή των Ελλήνων».

Πείτε με καχύποπτο, αλλά μέσα από τα τέρατα της φαντασίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων προβάλλει αδρά η στόχευση του κόμματος αν διεκδικήσει την ψήφο όσων ελαφρά τη καρδία νοσταλγούν «αυταρχικές» λύσεις του πολιτικού προβλήματος...

Οπωσδήποτε ο Τέρενς!
Διαβάζω στο πρόγραμμα Καμμένου το εξής περισπούδαστο: «Το κίνημα επιλέγει τη μείωση της ανισότητας στη χώρα, αξιοποιώντας μια διευρυμένη έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης (Rawls), σύμφωνα με την οποία η βελτίωση της ευημερίας των πολιτών με το χαμηλότερο επίπεδο ευημερίας υλοποιείται με τον συνδυασμό της αύξησης της προσόδου της υγιούς επιχειρηματικότητας και της δημιουργικής καταστροφής (Schumpeter) της άνευ επαρκούς εθνικής προστιθεμένης αξίας διαμεσολάβησης». 

Αφού ξεπερνώ το σοκ, συνειδητοποιώ ότι κάτι τέτοιο μόνον ο εκπρόσωπος του κινήματος Τέρενς Κουίκ μπορεί να το έχει συλλάβει και να το έχει εκφράσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: